https://www.youtube.com/watch?v=OYfJQO45BjQ

Kim Honkoop

Microsoft 365 | Adoptie | SharePoint Consultant

Wie is Kim?

Het implementeren van nieuwe manieren van werken en deze over de gehele organisatie uitdragen, geeft mij energie. Als consultant gebruik ik naast mijn Prosci kennis en ervaring daarbij vooral ook mijn Rotterdamse-opgestroopte-mouwen mentaliteit. Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt, probeer ik zoveel mogelijk uit te dragen.

Ik vind het leuk om trainingen te verzorgen en eindgebruikers en powerusers nieuwe kennis en kunde bij te brengen. Het mooiste vind ik als mensen uit de training met nieuwe ideeën weglopen over hoe ze hun eigen werk makkelijker kunnen maken.

Ik ben in mijn werk flexibel, resultaatgericht, nauwkeurig en enthousiast! Het is voor mij erg belangrijk om mijn kennis up-to-date te hebben en ik bezoek dan ook veel congressen en Office 365 avonden.

Achtergrond

Na mijn studie communicatie (HBO) ben ik in aanraking gekomen met Microsoft SharePoint en sindsdien een grote fan. Inmiddels ben ik al bijna 10 jaar werkzaam in de SharePoint wereld en is daar een aantal jaar geleden ook Office 365 bij gekomen. Ik kan voor deze producten zowel vanuit oogpunt van communicatie, functionaliteit en techniek goed adviseren en ondersteuning bieden. Van SharePoint projecten word ik nog altijd blij en ik werk en denk graag mee van ontwerp tot aan beheer en adoptie.

Ik heb een flink aantal jaar in dienst van grote internationale organisaties gewerkt en weet dus goed hoe de dingen er intern aan toe gaan. Sinds twee jaar werk ik als extern consultant en mijn commerciële kennis komt mij nog regelmatig van pas omdat ik weet hoe het is om aan de andere kant van de tafel te staan.

Passie

Ik krijg energie van het simpeler maken van werkzaamheden, als je bij jezelf denkt “kan dit nou niet makkelijker?” Dan is dat ook vaak zo en ik probeer dit binnen Office 365 samen op te lossen. Ik heb een uitgesproken mening hoe een context gedreven intranet het beste werkt.

Bij klanten probeer ik aan te reiken wat het best bij hun context, probleem en mogelijkheden past. Daarbij kijk ik of we naast een project ook een veranderproces op gang kunnen brengen. Ik vind vormgeving erg belangrijk, een nieuwe omgeving moet wat mij betreft niet alleen goed werken maar er ook mooi uitzien! Als ik kan ondersteunen met mooie vormgeving en sprekend beeldmateriaal ben ik snel gelukkig.

Rollen die ik graag vervul

SharePoint Consultant, Office 365 Consultant, Productivity Coach, Adoptie en Change Manager, Trainer.

Goed om te weten

Ik heb een grote voorliefde voor pretparken, films, dieren en roadtrips en reizen en ik ben dan ook regelmatig op pad om allerlei dingen te ontdekken, in eigen land en over de grens.

Laatste artikelen van Kim Honkoop