https://www.youtube.com/watch?v=OYfJQO45BjQ

Niek Ong

Chapter Lead & Microsoft 365 Consultant

Wie is Niek?

Ik kan goed de vertaalslag maken van de vraag van de organisatie naar haar functionele eisen en wensen. Ik ben analytisch en planmatig. Als gecertificeerd PROSCI-practitioner weet ik hoe ik een verandering daadwerkelijk binnen een organisatie (zacht) laat landen. Ik werk graag op een agile manier en heb een frisse kijk op nieuwe manieren van werken en organiseren.

Achtergrond

Na mijn studie politicologie en economie (WO) heb ik me als consultant gespecialiseerd in Productivity Consulting met behulp van Microsoft 365. Ik heb een grote drive om organisaties digitaal fit en medewerkers digitaal vaardig te maken. Ik heb in mijn projecten altijd een focus op de toegevoegde waarde van technologie, zet de eindgebruiker centraal hierbij zijn Adoptie en Change Management succesbepalend.   

Ik weet uit ervaring hoe Microsoft 365 het beste binnen grootzakelijke en complexe organisaties in te zetten met MS Teams, SharePoint Online en Exchange Online als samenwerkingsplatform in het bijzonder. Hierbij weet ik goed stakeholders te overtuigen en beslissers mee te krijgen.   

Ik heb binnen projecten verschillende rollen vervuld o.a. adoptie consultant, migratie coördinator, functionele coach, inhoudelijke trainer en floorwalker.  

Succesvolle projecten 

Ik ben erg thuis in de gemeentelijke markt; hierbinnen heb ik ondersteund met het migreren en invoeren van nieuwe digitale werkplek (Office 365 en Windows 10), onboarden naar Office 365, de migratie van SharePoint 2013 naar SharePoint Online en het invoeren van nieuwe samenwerkingsplatformen met behulp van Microsoft Teams.   

Passie

Ik heb de overtuiging dat werken, vaak al met reeds beschikbare Microsoft tools, veel productiever kan. Graag ondersteun ik organisaties om dit onbenutte potentieel te verzilveren. Ik wil daarbij zowel functioneel adviseren hoe de Microsoft workloads in te zetten en/of als adoptie en change consultant helpen de verandering te begeleiden en medewerkers de nieuwe mogelijkheden te laten omarmen.   

Rollen die ik graag vervul

Adoptie en Change Management Consultant, Functioneel MS 365 Consultant, Functioneel Office 365 consultant, Functioneel MS Teams Consultant, Collaboration Consultant, Project Manager & Adoptie Coördinator.  

Goed om te weten

Ik vind het niet alleen belangrijk om digitaal fit te zijn, maar ook fysiek fit te zijn. Daarom ben ik verschillende keren per week in de sportschool te vinden.  

Laatste artikelen van Niek Ong