Skip to main content

Tijdens haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit ontdekte Jeltje dat er vaak een kloof zit tussen boodschap en ontvanger. “In de IT worden ontzettend veel slimme oplossingen bedacht die het werk een stuk makkelijker maken, maar veel mensen vinden het lastig om met technologie om te gaan. Door de toenemende digitalisering ben ik ervan overtuigd dat het van groot belang is om de kloof tussen mens en techniek te dichten. Daar komt adoptie en change management bij kijken.”

De eerste indruk van Adoptify

Als Adoptie Consultant bij Adoptify help je organisaties om meetbaar productiever, slimmer en leuker te werken met Microsoft 356-technologie. Vaak verandert er veel in het ICT-landschap en zo’n verandering kan lastig zijn voor medewerkers. Het is de taak van de consultant om de digitale transformatie zo soepel mogelijk te laten verlopen en medewerkers hierin te begeleiden. Deze uitdaging zag Jeltje wel zitten! Zij ziet namelijk dat de menselijke kant vaak wordt vergeten in IT-projecten. “Daarnaast is de sfeer al vanaf mijn eerste kennismakingsgesprek met Adoptify erg prettig. Adoptifiers zijn bevlogen en betrokken mensen.”

“Bij Adoptify staat niet de technologie, maar de mens centraal. Dat spreekt mij erg aan, omdat de mens vaak wordt vergeten bij IT-projecten.”

Aan de slag!

Jeltje: “Op mijn eerste dag bij Adoptify werd ik feestelijk ontvangen door Daniëlle, onze officemanager. Ik kreeg een mooie bos bloemen, toffe Adoptify-goodies, en we begonnen gezellig met een kop koffie. Daarna werd ik door Michiel meegenomen in het verhaal van Adoptify: de geschiedenis van het bedrijf, onze doelen en strategie, en wat onze consultants doen. Na een ochtend vol informatie was het tijd voor een leuke lunch met het team en mijn Adoptify-buddy Frank. Hij heeft me ’s middags wegwijs gemaakt in onze systemen en werkwijze. Deze joinersdag zorgde voor een vliegende start van mijn carrière!”

Anderhalf jaar verder als Adoptie Consultant

Jeltje: “Toen ik bij Adoptify begon, had ik wel wat ervaring met Microsoft-technologie en het geven van trainingen, maar de échte methodieken achter goede gebruikersadoptie heb ik hier geleerd. In mijn opdrachten heb ik ervaring als projectleider opgedaan en heb ik zelf een adoptietraject begeleid. Dat was erg leerzaam. Daarnaast heb ik meerdere certificaten behaald, zoals Prosci en Scrum, daar krijg je bij Adoptify alle mogelijkheden voor.”

Adoptify als werkgever: stippel je eigen loopbaan uit

Onze ambitie: je bij Adoptify de tijd van je leven te geven! En volgens Jeltje doen we er veel aan om dat waar te maken. “Bij Adoptify is er aandacht voor jou als persoon. Je zit niet vast aan algemene regelingen en arbeidsvoorwaarden; bijna alles kan voor jou op maat worden gemaakt. Zo kun je zelf kiezen op welke vlakken je je wilt ontwikkelen en daar krijg je vervolgens studiebudget voor. Ook word je begeleid door een talentmanager om je eigen leerpad uit te stippelen. Het is absoluut geen “one-size-fits-all”, maar een unieke aanpak voor jouw eigen situatie.”

“De kers op de taart? Dat was voor mij het werken vanuit Barcelona. Adoptify vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijk en de vrijheid die ik heb ervaren tijdens deze periode is fantastisch.”

Ambities voor de toekomst

Jeltje: “De komende tijd wil ik meer ervaring opdoen met het coördineren van projecten. Het fijne aan consultant zijn, is dat je kennis en kunde vergaart bij verschillende opdrachtgevers. Je kunt makkelijk even met een collega meekijken en kennis uitwisselen. En natuurlijk blijf ik doen wat ik ontzettend leuk vind: het helpen van mensen met het eenvoudiger en leuker maken van hun werk!”

Ben jij net als Jeltje klaar voor een nieuwe uitdaging? Krijg jij binnen je huidige job onvoldoende kansen en wil je meer ruimte om jezelf te ontwikkelen? Groei met ons mee! We hebben genoeg gave projecten waar we jouw hulp als Adoptie Consultant goed kunnen gebruiken. Eerst even digitaal een kopje koffie drinken? Plan dan hier je afspraak.

Jeltje Bieleman

Heb je nog een vraag?

Jeltje Bieleman geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.