Skip to main content

Telkens is er bij Adoptie en Change Management verrassend genoeg weer sprake van dezelfde indeling. Kennisoverdracht verzorgen en gedragsverandering bewerkstelligen, geschiedt het best wanneer het volgens deze vier fasen plaatsvindt: inventarisatie, motivatie, educatie, activatie. Adoptie en Change management is een hot topic op het Microsoft Ignite Evenement in Orlando, USA.

Samen met 5 anderen productivity professionals vertegenwoordigt Cheronne Clark Salves Business Productivity bij de #MSIGNITE 2018. Het gigantische congres van Microsoft trekt ruim 15.000 mensen naar Orlando en nog eens honderdduizenden mensen zullen online via streams en webinars het vierdaagse event volgen.

Wat willen wij eruit halen, als organisatie maar ook als team? Spreiden we onze winkansen en proberen we van alles zoveel mogelijk te pakken? De organisatie van zo’n trip heeft, heel begrijpelijk, nogal wat voeten in de aarde. Vooral omdat we graag kennis en nieuwe inzichten mee terug nemen. Practise what you preach: om zoveel als mogelijk uit het event te halen, lenen we de tactiek uit de bovengenoemde stappen van Adoptie en Change Management. Daar gaan we!

Inventarisatie

Iedereen van ons team gaf aan mee te willen. We kozen voor 5 gedreven consultants die in 2018 hebben gekozen ons team te versterken met als ‘packleader’ Jouke Stroosnijder. Er zat nogal wat puzzelwerk in de vlucht en het verblijf. Rechtstreeks vliegen of met een overstap? Hoeveel dagen eerder willen we in Orlando aankomen en wanneer vertrekken we terug naar Nederland? Verblijf in een hotel of nemen we een appartement of villa? Alles op loopafstand of kies je voor een iets verdere locatie en huur je een auto?

We hebben besloten 2 dagen van tevoren aan te komen en 2 dagen na Ignite terug te vertrekken. Ons verblijf is een fijn luxe appartement op 10 minuten loopafstand van Ignite 2018. Inclusief zwembad, fitness, game-area, mini bioscoop, etc. Niemand zei dat een businesstrip niet comfortabel mag zijn!

Motivatie

Het motiveren van ons team was natuurlijk niet moeilijk. Vliegen naar de VS om daar 5 dagen lang omringd te worden door andere Microsoft Professionals en kennis en informatie op te snuiven is genoeg voor mensen met een passie. Had ieder Adoptie en Change management traject maar zo weinig aandacht voor het hoofdstuk motivatie nodig.

Educatie

Hoe krijgt iedereen dezelfde verwachting? Wat wordt onze aanpak? Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op qua inhoud? Hoe zorgen we dat alle noodzakelijke praktische zaken begrepen en goed ingeregeld zijn? Allemaal vragen die een antwoord nodig hebben. Voor de praktische zaken konden we volledig steunen op het Salves management en backoffice team. Met andere woorden: alle praktische randvoorwaarden zoals de vlucht, verblijf en apparatuur om te bloggen en vloggen zijn ingeregeld.

Het is aan de deelnemers om te bepalen welke sessies ze volgen. Hiervoor organiseerden we een kick-off geheel in het teken van Educatie. Terwijl we pizza’s naar binnen werken bespreken we alles, van visa tot stekkerconverters en besluiten we de zeer interessante Diversity and Tech Pre-Day Workshop bij te boeken. Daarnaast accepteren we een persoonlijke uitnodiging voor de Focus Group ‘O365 Change Management and Onboarding Experiences’. Sessies met de nodige roadmaps en sessies omtrent innovatie komen bij ons ook op de lijst. We zijn zeer benieuwd.

We besluiten ook om, naast de MS Event app, de Microsoft Kaizala app te testen gedurende het event. Je bent een professional of niet, toch?

We tikken ook het onderwerp ‘netwerken’ af. Voor sommigen een verschrikking, maar een absolute must als het gaat om dit soort conferenties en bijeenkomsten. 15.000 mensen met een kaartje, daar moeten interessante business opportunities tussen zitten.

Activatie

Hier doen we het allemaal om: de beslissende fase. Waarde toevoegen met de opgedane kennis. Kortom: de Activitatie van onze Ingite2018 journey. De komende periode nemen we je middels blogs en vlogs mee in ons Ignite avontuur.

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Join ons team en wellicht kun jij ook volgend jaar die fijn zittende sneakers en stekker-converter inpakken.

USER ADOPTIE EN CHANGE MANAGEMENT
Voor het succesvol introduceren van MS Teams en Microsoft 365
MEER WETEN?