Skip to main content

Na zijn studie Informatiedienstverlening en -management aan de Haagse Hogeschool ging Matthew aan de slag als Microsoft 365-consultant. Toch miste hij bij zijn vorige werkgever het sociale aspect en een leuke werkomgeving. En dat leidde hem naar Adoptify. “Bij Adoptify voelde het gelijk goed, eerder als één grote familie dan collega’s.”

Ambities die met elkaar overeenkomen 

Adoptify doet veel om dat familiegevoel te versterken. Zo wordt er een wintersport- en zomertrip naar het buitenland georganiseerd, zijn er gezellige etentjes en natuurlijk de informatieve kwartaaldagen. “Adoptify stimuleert ook ondernemerschap”, geeft Matthew aan. “Er is een duidelijke ambitie en visie en je kunt een actieve bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van het bedrijf. Dat past bij mij. Verder kan ik me in een rap tempo ontwikkelen en zijn, ook niet onbelangrijk, de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gewoon goed.”

“Ik ken geen enkele andere werkgever waarbij je als werknemer zo wordt gewaardeerd.”

Aan de slag als functioneel Microsoft 365-consultant

Om een nieuwe collega op weg te helpen, krijgt hij of zij een buddy toegewezen. Deze collega is er voor allerlei vragen en het is fijn om direct iemand beter te leren kennen. Matthew: “Dat vond ik erg prettig. Verder werk ik als Microsoft 365-consultant op het snijvlak van de business en IT, waarbij ik de wensen van gebruikers vertaal naar IT-oplossingen. Hierbij ligt bij mijn specialisatie op SharePoint en Teams. Het realiseren van een betere samenwerking en hogere productiviteit binnen een organisatie geeft me enorm veel energie.”

Breed ontwikkelen: ook op commercieel gebied

Leren en ontwikkelen staan bij Adoptify hoog in het vaandel. Je krijgt dan ook een onbeperkt opleidingsbudget en er staan zelfs bonussen tegenover bepaalde certificeringen. “De afgelopen 1,5 jaar heb ik een hoop extra kennis opgedaan binnen het Microsoft 365-platform door het behalen van allerlei certificaten”, vertelt Matthew. “Zo kreeg ik als een van de eersten de kans om me te certificeren op het gebied van Viva Insights.” “Daarnaast ontwikkel ik me op commercieel gebied”, vervolgt Matthew. “Ik heb een cursus tot Trusted Advisor voor Microsoft 365 gevolgd. Bij Adoptify krijg ik de kans om deze theorie in de praktijk te brengen door leads op te volgen en als accountmanager een duurzame relatie op te bouwen met onze klanten.”

“Het meest trots ben ik op het Trusted Advisor-traject. Dit traject is, samen met de Frontline Business School, ontwikkeld om onze consultants op te leiden tot kundig adviseur bij de verschillende klanten die zij bedienen.”

Persoonlijke aandacht en successen vieren

Matthew: “Adoptify is een superleuke werkgever waar niks te gek is. Heb je een idee? Dan wordt dat alleen maar gewaardeerd. En je wordt niet scheef aangekeken als het idee uiteindelijk niet succesvol is. Verder wordt de waardering uitgesproken, maar is dit ook voelbaar in de persoonlijke aandacht. Zo zijn er altijd presentjes op je verjaardag of op andere bijzondere data en worden successen gevierd, bijvoorbeeld na het behalen van een certificaat of een succesvol project.”

Ambities voor de toekomst

Matthew: “Ik zou me graag verder willen ontwikkelen op het gebied van sales en delivery. In die laatste rol ben je wel inhoudelijk met het project bezig, maar vooral op managementniveau. Maar het werk als Microsoft 365-consultant vind ik nog veel te leuk, daarom zou ik de sales- en delivery-rol in deeltijd willen uitvoeren. Wél weet ik zeker dat ik in de toekomst graag een leidinggevende functie wil bekleden, om als team samen aan succesvolle projecten te werken.”

Ben jij net als Matthew klaar voor een nieuwe uitdaging? Krijg jij binnen je huidige job onvoldoende kansen? Wil je meer ruimte om jezelf te ontwikkelen? Wij zijn i.v.m. de vele projecten op zoek naar nieuwe Microsoft 365 consultants. Het lijkt ons leuk als je met ons meegroeit! Plan hier je afspraak.

Matthew Hoogendijk

Heb je nog een vraag?

Matthew Hoogendijk geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.