Skip to main content

Ambitie en persoonlijke ontwikkeling krijgen binnen Adoptify alle ruimte. Zo heeft Niek zich in een intensief traject van 2 jaar ontwikkeld van junior consultant tot de lead van ons adoptie en change team.

Continu leren en ontwikkelingen

Niek Ong is inmiddels 2 jaar werkzaam voor Adoptify. Hij heeft na zijn studie Politieke Economie een Traineeship Verandermanagement gevolgd. Daarna is hij gestart als Microsoft 365 en change consultant. Naast verschillende kleinere projecten is Niek vooral betrokken bij een groots en uitdagend project voor de Gemeente Den Haag. Binnen dit project heeft Niek zich in een rap tempo opgewerkt tot projectleider. Om zijn ontwikkeling verder te versnellen heeft hij de afgelopen tijd verschillende project- en change trainingen doorlopen en certificaten behaald.

Samen nieuwe tools ontwikkelen

Binnen Adoptify lopen we qua aanpak en methodieken graag voorop. Zo heeft Niek samen met collega’s de DiGi Fit Index Scan ontwikkeld. Dit is een handige tool die de digitale fitheid van afdelingen en de digitale vaardigheid van medewerkers meet. Als vervolg hierop ontwikkeld hij nu een ‘continu adoptie dashboard’ om zo data gedreven de verandering inzichtelijk te maken.

Unieke ervaring bij Microsoft in Redmond

In maart is Niek op uitnodiging van Microsoft met een klein select groepje partners naar Redmond afgereisd. Gedurende 3 dagen is hij onder NDA bijgepraat over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Microsoft 365 en adoptie.

“Gaaf om in het Microsoft HQ de nieuwste ontwikkelingen te kunnen volgen en in gesprek te gaan met de mensen achter de producten”

Een promotie om trots op te zijn

Niek wordt inmiddels met al zijn kennis en ervaring door opdrachtgevers en collega’s (h)erkent als de vraagbaak en voorman voor alle adoptie, change en functionele Microsoft 365 vragen. Afgelopen februari is Niek dan ook gepromoveerd tot Chapter Lead. In deze functie faciliteert hij een enthousiast team van adoptie consultants en veranderexperts in hun werkzaamheden. Hij helpt hen met zowel hun vakinhoudelijke ontwikkeling als de ontwikkeling van diensten en producten. Samen ontwikkelen zij de Adoptify adoptie- en veranderaanpak en onze methodieken.

Geen dag is hetzelfde

Als Chapter Lead is Niek ook lid geworden van het MT. Voor hem is geen dag hetzelfde. De ene dag adviseert hij zijn klanten, de andere dag coacht hij collega’s en pakt hij zijn MT-werkzaamheden op. Ook schrijft hij mee aan projectvoorstellen en RFP’s en is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zijn Chapter.

Samen verder groeien

Niek is erg ambitieus en kijkt ernaar uit om de komende jaren met Adoptify verder te groeien. Het vertrouwen en de kansen die hij krijgt maakt deze werkomgeving voor hem uniek. Hij is dankbaar voor de kans om zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak een groei door te maken.

“Samen bouwen, ondernemen en groeien vind ik het leukst in mijn werk”

Ben jij net als Niek ook klaar om een nieuwe weg in te slaan en je ambitie de ruimte te geven? Krijg jij binnen je huidige job onvoldoende kansen? Wil je meer uitdaging? Wij zijn i.v.m. de vele projecten op zoek naar nieuwe adoptie en change consultants. Het lijkt ons leuk als je met ons meegroeit!

Niek Ong

Heb je nog een vraag?

Niek Ong geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.