Skip to main content

Maak kennis met onze nieuwe Adoptifier. Ilja Boot vertelt over haar eerste maand bij ons en denkt nu al mee over de ontwikkeling van Adoptify!

‘Pling!’ En toen kwam de reminder om mijn timesheet van juli in te vullen. Ik kan moeilijk geloven dat het alweer een maand geleden is dat ik bij Adoptify ben begonnen. Terwijl ik bezig was met het invullen van mijn uren, realiseer ik mij dat er de afgelopen maand veel gebeurd is. Mijn onboarding dag met lunch, de kwartaaldag en de start van mijn eerste project en groeiproject(en).

NAAM:  Ilja Boot
FUNCTIE:  Microsoft 365 Consultant
ADOPTIFIER VANAF:  1 juli 2021

Mijn eerste dag was in het clubhuis in Helvoirt, waar ik gelijk een aantal collega’s heb ontmoet. Ik werd ontvangen door Tessa en mijn buddy; Kim. Na een heerlijke – hoognodige – kop koffie, kreeg ik nog een prachtige bos bloemen van Daniëlle. Het was een super gezellige en informatieve dag. Jouke legde uit wat waar staat, hoe er wordt gewerkt, en wat de digitale rituelen zijn. De lunch bij LOTS met mijn nieuwe collega’s bestond uit lekker eten en gezellige gesprekken over van alles en nog wat. Helemaal opgeladen van de lunch begon het tweede deel van de dag.

Duidelijke visie én ruimte voor eigen initiatief

Michiel, Adoptify’s directeur en inspirator, vertelde waar Adoptify vandaan komt, waar het nu staat en waar hij heen wil met het bedrijf. De centrale boodschap die mij het meest is bijgebleven, is dat ondanks de sterke en duidelijke visie, er voor iedereen binnen Adoptify ruimte is om mee te denken over- en mee te werken aan de verdere ontwikkeling van Adoptify. De dag eindigt met een high; een gesprek met mijn – in de professionele en persoonlijke zin van het woord- buddy Kim.

Ondanks de sterke en duidelijke visie, is er voor iedereen ruimte is om mee te denken over de verdere ontwikkeling van Adoptify.

Nog geen week later was daar de kwartaaldag. De afgelopen negen kwartaaldagen zijn allemaal digitaal geweest dus dit was voor heel wat collega’s de eerste keer dat zij elkaar live zagen! Het was een zeer enerverende dag met een presentatie, een inspirerende lezing, uitwerking van de ‘Adoptify way of working’ en verschillende energizers (denk bijvoorbeeld aan een live brassband (ja dat lees je goed; een live brassband), silent disco en heel veel zoete (sugarrush!!!) energizers. De dag eindigde met een heerlijke ‘captains diner’ en een relaxte boottocht op de Loosdrechtse plassen. Ik voelde me zeer bevoorrecht dat ik na één week al mijn collega’s in real life heb kunnen zien en spreken.

Eerste opdracht en werken aan groeiprojecten

Mijn derde week stond in het teken van mijn eerste opdracht. Samen met een concullega van Wortell ging ik bij een mobiliteitsplatform een uitwerking van een Roadmap maken voor de adoptie van Microsoft Teams. Een superleuke opdracht om mee te beginnen. Naast de start met een project bij een opdrachtgever ben ik ook gestart met groeiprojecten samen met collega’s. Ik vind het heel leuk om mij ook intern in te zetten voor de ontwikkeling van Adoptify en het is nog leuker om dit samen te doen met collega’s. Afgelopen maand heb ik meerdere malen met verschillende collega’s op locaties samengewerkt aan de groeiprojecten.

Ruimte om verschil te maken

Terwijl ik deze blog schrijf vlak voor de deadline om mijn timesheet in te dienen bedenk ik mij hoe enerverend de afgelopen maand is geweest. Bij Adoptify voelde het, door alle fijne collega’s, direct als thuiskomen. Daarnaast is er bij Adoptify echt ruimte om een verschil te maken met eigen ideeën. Voor nu is de deadline gehaald, want de eerste timesheet is ingediend. Op naar de volgende!

Het voelt als een cadeautje

Nu ik dit schrijf, en terugkijk op de afgelopen dagen, voel ik de energie weer stromen. Wat heb ik veel zin om me hier te ontwikkelen, om klanten bij te staan en echt te kunnen helpen om het verschil te maken. Er zit zoveel moois in Teams, en om die kennis en vaardigheden te kunnen geven aan alle medewerkers bij een organisatie, dat voelt echt als een cadeautje.

Ilja Boot

Heb je nog een vraag?

Ilja Boot geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Digi Fit Index Scan
Ontdek het digitale potentieel van je medewerkers en jouw organisatie
MEER WETEN?