Skip to main content

Maak kennis met onze nieuwe Adoptifier. Tessa Berends vertelt over hoe zij haar eerste werkweek als een cadeautje heeft ervaren.

Dinsdag ochtend 1 juni. Na een heerlijk weekje vakantie word ik voor het eerst weer wakker van mijn wekker. Een glimlach. Vandaag mijn eerste dag bij Adoptify. Ik spring in de auto en ga op weg. Helvoirt is een aardig stukje rijden maar met een lekker muziekje en al dagdromend over hoe de dag eruit zal zien ben ik er binnen no time!

NAAM:  Tessa Berends
FUNCTIE:  Microsoft 365 Consultant
ADOPTIFIER VANAF:  1 juni 2021

Ik start samen met Iris, de HR talent manager. Er is een informatieve en gezellige dag voor ons uitgestippeld. Ik had niet anders verwacht, de gehele sollicitatie/kennismakingsperiode was goed georganiseerd. Even kletsen met een kopje koffie, een prachtige bos bloemen in ontvangst nemen en dan aan de slag. Eerst maar eens even wat praktische informatie bespreken en de online omgeving uitleggen. Wat staat waar, hoe wordt er gewerkt, en wat zijn nou eigenlijk de digitale rituelen. Jouke beantwoordt geduldig al onze vragen en voordat we het weten is het alweer lunchtijd.

We gaan lunchen bij LOTS, een gezellig restaurant tegenover het clubhuis en we hebben geluk, pal in het zonnetje leren we elkaar een beetje beter kennen. Er wordt gelachen, over werk gepraat, geouwehoerd en over serieuze zaken gepraat. Met een goed gevulde maag beginnen we aan het tweede deel.

Adoptify heeft drive, ideeën en ambitie 

Michiel vertelt ons over het bedrijf. Waar Adoptify vandaan komt, waar het nu staat en waar hij heen wil met het bedrijf. Geen gespreid bedje, volgens Michiel, maar alles klinkt overdacht en met visie. Dat het misschien in de uitvoer nog geen 10 is, zou kunnen. Maar de ideeën en wil zijn er bij iedereen die ik spreek. Er spreekt veel ambitie uit, een grote drive om nog meer kwaliteit te leveren en het is aanstekelijk. Het gesprek is inspirerend en vliegt voorbij. Voordat ik het weet zit ik vol energie en met een brede lach in de auto terug naar huis, deze dag voelde als een cadeautje.

Hulpvaardig en pro-actief team

En de cadeautjes blijven maar komen. Zo haak ik bijvoorbeeld aan bij collega’s Sander en Niek, om eens goed kennis te maken met de DigiFit Index Scan. Een mooie tool om goed de baseline te kunnen meten van de digitale vaardigheden van werknemers. Hier kun je dan vervolgens weer op verder bouwen. We gaan deze scan uitvoeren bij een klant en we zetten nog even scherp wat de verwachtingen zijn. Bij vragen merk ik dat er snel geschakeld kan worden tussen verschillende partijen om zo snel tot een oplossing te komen zodat we snel verder kunnen.

 

Iedereen neemt de tijd om mijn vragen te beantwoorden en er is ruimte om elkaar persoonlijk te leren kennen!

Als ik vragen heb, nemen mijn collega’s ruim de tijd voor me. Ik heb kennismakingsgesprekken met iedereen, zodat we elkaar ook buiten de werksfeer beter leren kennen. Als ik vragen heb wordt er direct tijd in gepland om me alles uit te leggen. Daarnaast heb ik regelmatig contact met mijn buddy. Samen gaan we door de verschillende processen heen en elke keer dat we elkaar spreken heeft hij weer iets anders, handigs, om me uit te leggen.

Ruimte voor initiatief

En ik mag direct meedenken. De kwartaaldag komt eraan en daar zijn al een hoop ideeën voor. Het wordt een dag waarin we gaan reflecteren op wat, en hoe we dingen doen. Zo zorgen we samen dat we nog een stapje beter worden. Er wordt naar iedereen geluisterd en samen komen we tot de conclusie dat we eigenlijk nog meer tijd nodig hebben om echt een goede opzet voor de dag te maken. Direct ingepland en ondertussen blijven we elkaar met nieuwe ideeën bestoken. We hebben allemaal zin om hier een knallende dag van te maken.

Het voelt als een cadeautje

Nu ik dit schrijf, en terugkijk op de afgelopen dagen, voel ik de energie weer stromen. Wat heb ik veel zin om me hier te ontwikkelen, om klanten bij te staan en echt te kunnen helpen om het verschil te maken. Er zit zoveel moois in Teams, en om die kennis en vaardigheden te kunnen geven aan alle medewerkers bij een organisatie, dat voelt echt als een cadeautje.

Tessa Berends

Heb je nog een vraag?

Tessa Berends geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Digi Fit Index Scan
Ontdek het digitale potentieel van je medewerkers en jouw organisatie
MEER WETEN?