Skip to main content

Sjoerd Schudde is sinds april 2022 werkzaam bij Adoptify. Met 15 jaar ervaring als functional consultant MS365 is Sjoerd een echte senior vakspecialist als het gaat om de moderne werkplek en nieuwe manieren van samenwerken middels portalen. Hij geeft advies, trainingen, ontwerpt en configureert solutions bij voornamelijk grootzakelijke klanten.

Behoefte aan nieuwe impulsen

Sinds het begin van zijn loopbaan als consultant heeft Sjoerd tientallen opdrachten en projecten succesvol afgerond. Met zijn toenemende ervaring kwam steeds vaker de vraag op: “Wat is mijn volgende stap in mijn carrière? En wat vind ik echt belangrijk aan mijn werk?”

Veel consultants zullen vroeg of laat  freelancen overwegen als mogelijke vervolgstap in hun loopbaan. Ook Sjoerd speelde met de gedacht om als zelfstandig consultant te gaan werken. Zijn opdrachtgevers zijn namelijk heel tevreden en van het ene project rolt Sjoerd vaak door in het andere project. Aan opdrachten zal het waarschijnlijk niet ontbreken. Maar is ZZP-en iets dat bij hem past?

Één ding was zeker: Sjoerd had behoefte aan nieuwe impulsen. Ook besefte Sjoerd dat voor zijn werkgeluk er echt iets moest veranderen in zijn job.

Collega’s om mee te sparren zijn essentieel

Spontaan en onverwachts kwam Adoptify bij Sjoerd in de lucht. Het contact was erg snel gelegd, omdat Jouke een oud-collega van Sjoerd is geweest. Samen hebben ze meerdere keren een verkennend gesprek gevoerd en de wederzijdse ambities en plannen besproken.

Tijdens deze gesprekken werd al snel duidelijk dat er een goede klik is en de cultuur van Adoptify goed past bij Sjoerd. Ook kwam het inzicht dat collega’s erg belangrijk zijn. Dat is de reden voor Sjoerd geweest om niet te gaan freelancen, want collega’s om echt mee samen te werken en/of te sparren vindt hij essentieel. Samenwerken en kennisdelen binnen chapters met een duidelijke inhoudelijke focus sluit dan ook goed aan bij de wensen van Sjoerd.

Andere redenen die voor Sjoerd belangrijk bleken te zijn: regio Amsterdam, interessante opdrachten die je parallel uitvoert, klein team, korte lijnen en veel invloed kunnen hebben.

Veel ruimte voor eigen inbreng

Na de verkenning bleek al snel dat Adoptify en Sjoerd een goede match zijn. We hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken, vastgelegd en de samenwerking kon officieel beginnen.

Bij binnenkomst lag naast zijn joiners-pakket ook zijn eerste opdrachten al klaar. Bij Staatbosbeheer vult hij met zijn expertise het DIV-team aan en voor de Gemeente Heemskerk kon hij gelijk aan de slag met een intranet project. Na een gezellige joinersdag, startte ook direct het ‘buddy-programma’ van 2 maanden. De buddy is een directe collega die helpt, adviseert en vraagbaak is voor alle mogelijke vragen. Naast een buddy staat er een hecht team met verschillende expertises voor je klaar.

“In de eerste maanden heb ik genoten van mijn opdrachten, de kwartaaldagen, een boottrip en een heerlijke BBQ. Ook heb ik al mijn 1ste kennissessie voor collega’s verzorgt. Ik krijg alle ruimte voor mijn eigen inbreng. Alles voelt goed en het is fijn als je merkt dat je inzet ook echt gewaardeerd wordt.”

Nieuwe energie, nieuwe balans!

De eerste stap in het clubhuis (het Suikerpaleis) heeft Sjoerd meer gebracht dan hij van te voren had kunnen bedenken. Waar hij voorheen soms moeite had om werk, gezin en sport in één agenda te combineren, doet hij dat nu fluitend. Hardlopen is weer een vaste gewoonte geworden en naast het lopen heeft Sjoerd ook zwemmen opgepakt. Zijn werk-privé balans is terug in evenwicht waardoor hij vakinhoudelijk scherper is en hij focus kan houden op zijn doelen.

Het krijgen van ruimte, serieus worden genomen en uitgedaagd worden, zijn volgens Sjoerd de reden voor nieuwe energie en een goede balans. Bij Adoptify is er geen sprake van micro-management en wordt eigen inbreng gewaardeerd (eigenlijk eerder verwacht). Collega’s houden Sjoerd scherp door feedback te geven en scherpe vragen te stellen. Ook zit je samen met je Chapter, Sjoerd met Chapter Collaborate, regelmatig bij elkaar om kennis te delen en samen te werken aan project-methodiek en aanpak.

“Doordat mijn mening serieus wordt genomen en ik tijd en middelen ter beschikking krijg, kan ik mijn ideeën echt vormgeven. Ik pak zaken op vanuit mijn intrinsieke motivatie en ik maak zelf de keuze waar ik mijn energie op richt.”

Optimaal hybride werken

Binnen Adoptify is hybride werken de normaalste zaak van de wereld. Dat betekent dat Sjoerd zelf bepaalt waar hij werkt: vanuit huis, het clubhuis in Halfweg (het Suikerpaleis), op locatie bij een klant of vanuit Microsoft HQ in Amsterdam. Volgens Sjoerd is het suikerpaleis niet een echt kantoor, zo is het ook niet ingericht. Als hij in het clubhuis is geweest, heeft hij altijd wel een verrassend gesprek gehad die hij van te voren niet aan zag komen.

Wil jij ook de match verkennen?

Ben jij net als Sjoerd je hersens aan het kraken over jouw volgende stap? Zoek je nieuwe energie en een goede werk-privé balans? Krijg je binnen je huidige job onvoldoende ruimte voor eigen inbreng? Wil je meer uitdaging? Graag sparren we met jou over de wederzijdse ambities en verkennen we onze plannen.

Wij zijn i.v.m. de vele projecten op zoek naar functioneel consultants. Het lijkt ons leuk als je met ons meegroeit! Plan hier je afspraak.

Tot slot deelt Sjoerd nog graag een tip:

“Als je het gevoel hebt dat je vooral moet doen wat je altijd al hebt gedaan en dat moet blijven doen, dan is het tijd om voor jezelf te kiezen en iets anders te gaan doen!”

 

Sjoerd Schudde

Heb je nog een vraag?

Sjoerd Schudde geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.