Skip to main content

Met zijn kennis van Microsoft als techneut, zijn interesse hoe organisaties en mensen het beste werken en zijn ambitie om een onderscheidende rol in projecten te vervullen, was de keuze voor een vervolgstap in zijn carrière door Sven snel gemaakt. Sven wilde zich door ontwikkelen als volwaardig Adoptie Consultant.

Gestart als servicedesk medewerker

Nadat Sven zijn mbo-opleiding systeembeheer en netwerkbeheer had afgerond, kon Sven direct starten bij zijn oude stageplek als servicedesk medewerker. Begonnen als servicedesk medewerker ontwikkelde Sven zich in een korte tijd door tot project engineer in combinatie met VoIP. Na 5 jaar was het voor Sven tijd voor een nieuwe uitdaging in een nieuwe werkomgeving.

Sven zijn nieuwe uitdaging vond hij in Haarlem. Ook in Haarlem is Sven begonnen op de servicedesk en ontwikkelde hij zich weer snel door tot project engineer. Sven: “De servicedesk is leuk, maar grote complexe projecten en complete implementaties daar gaat mijn hart sneller van kloppen.” In Haarlem heeft Sven uiteindelijk de kans gekregen om de stap te maken naar consultant. Volgens Sven is het stuk techniek combineren met de menselijke kant van veranderingen de ultieme succesformule als het gaat om implementaties van werkplekoplossingen.

Bewust ontwikkelen

Binnen Sven zijn loopbaan heeft hij nooit langer dan 2 jaar op dezelfde plek gezeten zonder door te ontwikkelen. Sven: “Ik denk dat doorontwikkelen binnen de IT één van de belangrijkste dingen is.” Niet alleen op zijn werk pakt Sven alle kansen en ontwikkelt hij zich in een rap tempo. In 2019 is Sven naast zijn werk gestart met de hbo-opleiding Business IT & Management aan de Hogeschool Utrecht. Naast zijn hbo-opleiding heeft hij ook nog diverse cursussen gevolgd.

Interesse in IT-Adoptie

In 2021 begon het ontwikkelen bij een nieuwe werkgever weer te kriebelen. Via LinkedIn kwam Sven bij Adoptify terecht. Sven: “Ik ben ooit een keer Michiel gaan volgen op LinkedIn, omdat zijn interesses, net als die van mij, liggen bij IT-Adoptie.” Mijn eerste gesprekken met Adoptify waren snel gepland. Omdat we nog midden in Corona zaten, ging alles via Microsoft Teams. De casepresentatie is Sven goed bijgebleven. Sven: “Het voorbereiden van de casepresentatie kost je even wat tijd, maar het was erg leuk en leerzaam om te doen.”

Sven zijn gevoel bij Adoptify zat direct goed. Adoptify is een professionele club die zijn medewerkers op één zet en waar veel ruimte is voor eigen initiatieven. Daarnaast kreeg Sven de kans om zich verder te ontwikkelen als Adoptie Consultant. Voor Sven was de knoop dan ook snel doorgehakt.

Ontwikkelmogelijkheden Adoptify

Bij Adoptify staat ontwikkelen centraal. Een onbeperkt studiebudget en 8 studiedagen per jaar stimuleren Adoptifiers om ook echt te investeren in zichzelf. Zo heeft Sven naast zijn hbo-opleiding, waar hij alle ruimte voor krijgt, zijn Prosci behaald. Naast alle opleidingsmogelijkheden geeft Sven aan ook erg veel geleerd te hebben van collega’s bij Adoptify. Sven: “Tijdens mijn eerste klus binnen Adoptify heb ik veel geleerd van Vidjay. Mijn kennis van SharePoint Online is goed, maar ik heb toch weer een paar mooie dingen geleerd.”

Ambitie  

Sven zijn ambitie is om zich verder te ontwikkelen als Microsoft 365 en Adoptie Consultant. Sven: “Het leuke aan mijn baan als Adoptie Consultant is dat het nooit hetzelfde is. Alles verandert zo snel dat je als Adoptie Consultant constant bezig bent met wat is er nieuw en waar gaan we mee werken. Ik kraak mijn hersens dan ook graag over: hoe kunnen we met minder handelingen hetzelfde resultaat behalen.”

Voor iedereen die net als Sven geen consultancy achtergrond hebben maar wel de stap naar consultancy overwegen, heeft Sven nog een tip:

“Gewoon doen! Werk samen met mensen die al zijn waar jij wilt zijn en volg opleidingen of cursussen voor extra handvaten die helpen bij het uitvoeren van je werkzaamheden.”

Heb jij ook de ambitie om je snel door te ontwikkelen?

Wil jij net als Sven de stap maken van systeembeheerder naar onderscheidend consultant binnen projecten? Graag sparren we met jou over de wederzijdse ambities en verkennen we onze plannen.

Wij zijn i.v.m. de vele projecten op zoek naar consultants. Het lijkt ons leuk als je met ons meegroeit! Plan hier je afspraak.

Sven van den Ing

Heb je nog een vraag?

Sven van den Ing geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.