Skip to main content

Wist je dat de gemiddelde Teams-gebruiker sinds februari 2020 maar liefst 252% meer tijd besteedt aan meetings? Ondanks deze toename pakken steeds meer medewerkers de controle terug over hun werkdag door bewust pauzes te nemen en vergadervrije werkblokken in te plannen. Microsoft speelt hier goed op in en heeft een aantal handige ‘Quality of Life’-updates aangekondigd die het gemakkelijker én leuker maken om hybride te werken. Functionaliteiten in Teams komen bijvoorbeeld beschikbaar in Outlook. Dit vergroot niet alleen je eigen effectiviteit, maar ook die van je team. Handig, toch?

Nooit meer de vraag: “Werk je thuis of op kantoor?”

In het Work Trend Index Report 2022 van Microsoft komt naar voren dat 38% van de medewerkers die hybride werken niet goed weten wanneer en waarom ze naar kantoor moeten komen. Toch heeft maar 28% van de organisaties hier duidelijke afspraken over gemaakt. Ons uitgangspunt is om te kijken naar de invulling van je werkdag: heb je een workshop of een brainstorm? Dan is het handig om naar kantoor te gaan. Is je dag gevuld met Teams-meetings? Dan kan dat prima vanuit huis.

Om direct duidelijk te maken aan je collega’s waar je die dag werkt, kun je, naast je werktijden, je werklocatie aangeven in Outlook. Handig, want zo zien ze in één oogopslag of je thuis of op kantoor bent als ze met je willen vergaderen.

Maar wat als je tóch thuis moet zijn op je geplande kantoordag of juist andersom? Daar heeft Microsoft ook over nagedacht. Je kunt nu gemakkelijk via Teams en Outlook jouw werklocatie aanpassen, zonder dat dit invloed heeft op je weekschema.

Chatten vanuit Outlook? Dat kan door de integratie met Teams

Microsoft introduceert regelmatig nieuwe functionaliteiten om hybride werken leuker en gemakkelijker te maken. Dat maakt het soms lastig om helder te hebben welke functies er in Teams en welke er ook alweer in Outlook zaten. Daar is nu een oplossing voor: Microsoft integreert Teams-functionaliteiten met Outlook.

  1. Chatten in Teams vanuit je Outlook-inbox

Het wordt binnenkort mogelijk om jouw Teams-chat te openen en te beantwoorden in Outlook. Handig als je veel in Outlook werkt en toch up-to-date wilt blijven in Teams.

Door deze nieuwe functionaliteit kun je nu ook de chat van een (geplande) vergadering openen vanuit Outlook. Dit was eerst alleen mogelijk vanuit Teams.

  1. Zoeken in Outlook én Teams

Ben je vergeten of je collega een vraag had gesteld via de mail of chat? Geen probleem, die vraag is straks eenvoudig terug te vinden. Want om de integratie tussen Outlook en Teams nog beter te maken, kun je vanuit Outlook zoeken in jouw Teams-chats.

Maak van hybride werken dúúrzaam werken

Hybride werken betekent niet dat je altijd ‘aan’ moet staan. Door de ‘Quality of Life’-updates biedt Microsoft je meer controle over de werkdag, waardoor je ook nog eens productiever wordt. De integratie van Teams-functionaliteiten met Outlook is hier een mooi voorbeeld van. Microsoft maakt hierdoor hybride werken op twee manieren gemakkelijker:

  1. Soepeler tijd- en locatieonafhankelijk werken.
  2. Niet meer schakelen tussen verschillende applicaties, zoals Microsoft Teams en Outlook.

Om hier verder op in te spelen, lanceert Microsoft binnenkort Microsoft Places. Wat Microsoft Places is en hoe dit platform zich verhoudt tot de functionaliteiten uitgelicht in deze blog? Daarover volgende week meer!

Bronnen:

Niek Ong

Heb je nog een vraag?

Niek Ong geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.