Skip to main content

Continu leren en ontwikkelen is niet meer weg te denken uit de 21e eeuw. Ook organisaties sturen hier actief op. Toch is er sinds de pandemie een hoop veranderd op het gebied van leren en ontwikkelen. Een trend die we zagen ontstaan, was gepersonaliseerd leren: een leervorm gebaseerd op individuele leerpaden. Dit blijkt zowel de organisatorische als de individuele prestaties te verbeteren. Gepersonaliseerd leren is een mooie manier om medewerkers vaker te laten leren en deze kennis vast te houden en sneller toe te passen. Op deze trend heeft Microsoft slim ingespeeld met Viva Learning.

Als Microsoft Partner volgen we Viva Learning al vanaf de lancering. Ondertussen zijn we helemaal thuis in de oplossing en weten we wat de impact is op organisaties die hiermee aan de slag gaan. In deze blog leggen we uit wat Viva Learning precies is en waarom het van grote waarde kan zijn voor organisaties.

Wat is Viva Learning?

De Viva Learning-app voegt alle bewezen online leermethodes samen tot één toegankelijk leerplatform voor medewerkers. Met Viva Learning worden online trainingen op basis van relevantie toegewezen en gevolgd. Hiermee kun je uiteindelijk een compleet trainingsprogramma binnen je eigen organisatie opzetten om het kennisniveau van alle medewerkers op het gewenste peil te houden.

Geef de leercultuur een boost

Viva Learning helpt organisaties ook om het opdoen van nieuwe kennis een ‘natuurlijk’ aspect van de bedrijfscultuur te maken. Met de oplossing ontdekken, volgen en delen medewerkers eenvoudig nieuwe trainingen en cursussen, samen met de rest van de organisatie. Bovendien krijgen managers tools aangereikt om specifieke opleidingsmogelijkheden toe te wijzen en opleidingen bij te houden, zodat de leercultuur een flinke boost krijgt.

Gepersonaliseerd leren met Viva Learning

Maar welke online trainingen zijn nu relevant? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het mooie is dat Viva Learning een centrale omgeving in Teams aanmaakt die met behulp van kunstmatige intelligentie automatisch voorstellen voor bepaalde cursussen doet. Dit past goed bij de trend van gepersonaliseerd leren. Daarnaast kun je ook nog trainingen toevoegen vanuit je eigen omgeving of vanuit een ander platform, zoals Microsoft Learn, Pluralsight en LinkedIn Learning.

Viva learning

De belangrijkste features van Viva Learning

Viva Learning brengt een mooi aanbod aan scholingsmogelijkheden met zich mee voor jouw organisatie. De belangrijkste features op dit moment? Dat zijn:

  • Een intuïtieve app binnen Microsoft Teams die is gebaseerd op verschillende succesvolle leerplatforms, zoals Microsoft Learn, Pluralsight en LinkedIn Learning.
  • Voeg aan elk Microsoft Teams-kanaal een Learning-tab toe.
  • Teamleiders en managers kunnen specifieke trainingen toekennen aan hun teamleden.
  • Eindgebruikers kunnen door het hele aanbod van trainingen zoeken en deze vervolgens delen met collega’s.
  • Trainingen worden op basis van kunstmatige intelligentie aan eindgebruikers geadviseerd om een zo relevant mogelijk leertraject te presenteren.

Voor welke organisaties is Viva Learning geschikt?

Microsoft Viva Learning is geschikt voor organisaties waarbij nieuwe kennis opdoen een aspect van de bedrijfscultuur is of zou moeten zijn. Voor organisaties die al werken met Microsoft 365 is de overstap relatief klein en kostenefficiënt. Dus zet medewerkers vandaag nog in hun kracht en laat ze de beste in hun vak worden door continu te leren met Viva Learning!

Heb je vragen over wat Viva Learning voor jouw organisatie kan betekenen of wil je graag meer weten over de andere mogelijkheden van het Viva-platform? Neem dan gerust contact op met Suraj of Sjoerd. Ze vertellen je graag meer.

Sjoerd Schudde
Suraj Panday

Heb je nog een vraag?

We geven je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.