Skip to main content

Tijdens zijn studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken groeide de interesse van Jos voor IT. Zo kwam hij via een detacheringsbureau, gericht op deze sector, terecht bij zijn vorige opdrachtgever. Daar heeft hij twee jaar met plezier gewerkt. Ondertussen kende hij het systeem waarmee hij werkte door en door en werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond hij als Microsoft 365-consultant bij Adoptify.

De overstap naar Adoptify

De missie van Adoptify is om het werken met Microsoft 365 meetbaar productiever, slimmer en leuker te maken. Dat betekent dat je als Microsoft 365 consultant met verschillende oplossingen bezig bent, zoals SharePoint, Teams en het Power Platform. “Toen Matthew mij vertelde dat Adoptify nog mensen zocht voor het Power Platform, was ik direct geïnteresseerd”, geeft Jos aan. “Verder beviel de sfeer, vormden de teams een goede mix van ervaren mensen en young professionals en waren de arbeidsvoorwaarden goed. Maar de kans om met meerdere systemen te werken en daardoor mijn kennis en ervaring te vergroten, was de doorslaggevende reden om bij Adoptify aan de slag te gaan.”

Complexe vraagstukken bij organisaties oplossen

Jos: “Adoptify is een ‘warm’ bedrijf, dat werd me al duidelijk nog vóórdat ik er begon. Zo werd ik gelijk uitgenodigd voor de kerstborrel en dat maakte mijn eerste werkdag in januari een stuk comfortabeler. Ik werd fijn onthaald met leuke gesprekken en ik kende dus al wat collega’s van de kerstborrel.”

Jos ging aan de slag als Microsoft 365-consultant bij de Chapter Enable. Dit Chapter richt zich op de juiste inrichting van de Microsoft 365-tools en het beheer hiervan. “Als consultant help ik organisaties met het verbeteren van hun digitale omgeving. Dit doe ik door afdelingen en medewerkers te ondersteunen bij actuele vraagstukken, maar ik kijk ook alvast vooruit naar andere problemen waar ze in de toekomst eventueel tegenaan kunnen lopen.”

Eerste project met tevreden klant

“De eerste twee maanden vlogen voorbij, zeker toen ik eenmaal kon beginnen bij mijn eerste opdracht”, vertelt Jos. “Dit project was voornamelijk gefocust op datamigratie en ik heb me hierbij hoofdzakelijk beziggehouden met het splitsen van enorme hoeveelheden data. Hiervoor moest ik met verschillende partijen in gesprek om ervoor te zorgen dat ze allemaal uiteindelijk met dezelfde datastructuur konden werken.”

“Na het voltooien van de eerste opdracht keek de klant tevreden terug op onze samenwerking. Dat maakte me wel trots.”

De eerste certificaten zijn binnen

Naast het direct hands-on ervaring opdoen tijdens projecten, is leren en ontwikkelen erg belangrijk bij Adoptify. Zeker voor een young professional. Jos: “In de cursus Trusted Advisor kreeg ik allerlei handvatten hoe ik een waardevolle businesspartner kan zijn voor de klant. Ook heb ik de afgelopen zeven maanden vijf certificaten behaald, waaronder Azure Fundamentals en Microsoft Power Platform Functional Consultant. Ook mag ik mezelf Microsoft 365 Enterprise Administrator Expert noemen. Zo heb ik me de afgelopen maanden kunnen ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, kennis en professionaliteit.”

“Adoptify is een fijn bedrijf met fijne collega’s. We hebben allemaal dezelfde mindset: iedereen wil zich specialiseren om te kunnen excelleren in een bepaald vakgebied.”

Blik op de toekomst: het Power Platform

“Ik zou verder nog graag mijn kennis van het Power Platform willen verbreden”, geeft Jos aan. “Dit platform gaat zeker groeien en ik maak daar graag deel vanuit. Daarnaast leid ik al kleine groepen tijdens projecten, maar ik zou ook grotere partijen willen aansturen. De rol van solution architect lijkt me dan ook heel interessant, omdat je dan echt leidinggeeft vanuit jouw kennis. En dat lijkt me iets moois.”

Ben jij net als Jos klaar voor een nieuwe uitdaging? Krijg jij binnen je huidige job onvoldoende kansen? Wil je meer ruimte om jezelf te ontwikkelen? Wij zijn i.v.m. de vele projecten op zoek naar nieuwe Microsoft 365 consultants. Het lijkt ons leuk als je met ons meegroeit! Plan hier je afspraak.