Skip to main content

Ahold Delhaize is wereldwijd één van de grootste supermarktketens. Er zijn zo’n 375.000 medewerkers werkzaam, verdeeld over ruim 6.500 winkels. Ahold Delhaize is ontstaan door meerdere fusies en overnames, de belangrijkste fusie was tussen Koninklijke Ahold en de Belgische Delhaize Groep. Sinds 2017 is het hoofdkantoor in Zaandam gevestigd.

Na de fusie met Delhaize is er besloten om één nieuwe digitale werkplek op basis van Microsoft Windows en Office 365 uit te rollen. Gezien de omvang en migratiecomplexiteit was dit een besluit met ingrijpende gevolgen. De afdeling ICT moest vol aan de bak voor een migratieproject met een looptijd van meer dan 12 maanden. En voor vele medewerkers en afdelingen betekende dit een grote verandering in de manier waarop zij werken.

Better Together - Ahold

Vraag

De vraag van Ahold aan Adoptify: “Hoe zorgen we ervoor dat meer dan 120.000 medewerkers van o.a. de Global Support Organisation (GSO) en in de Benelux van Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en alle Nederlandse distributiecentra goed worden ondersteund bij de migratie vanuit de vertrouwde Google omgeving? Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe mogelijkheden snel worden benut? En hoe stimuleren en activeren we medewerkers? Hoe zorgen we voor goed en veilig gebruik van Windows 10, Office 365 en MS Teams?”

Aanpak

Samen met Ahold hebben onze consultants gezorgd voor coördinatie, communicatie, technische inrichting, training en coaching. Met een grondige voorbereiding van enkele maanden hebben we de introductie en on-boarding samen vormgegeven.

In verschillende batches zijn vervolgens medewerkers en afdelingen gemigreerd. Tijdens de 6 maanden durende migratie zijn verschillende interventies zoals prikkelende communicatie, ‘floorcoaching’, ‘genius-desk’, virtuele (skype), telefonische helpdesk en ‘open coffees’ ingezet. Met een omvangrijk team hebben we de medewerkers ondersteund in hun eerste gebruikservaring, daarna zijn we gestart met de adoptiefase.

Afdeling voor afdeling hebben we ondersteund in het omarmen van de mogelijkheden. Hierbij is veel uitleg gegeven hoe persoonlijk productiever te werken en hoe de samenwerking met behulp van MS Teams te realiseren. Naast het geven van training en uitleg hebben we in de adoptiefase als coach samen met de medewerkers de configuratie van de omgeving naar de wensen van de afdeling ingericht.

Resultaat

‘Better Together’ heeft een succes gemaakt van een op wereldwijde schaal bezien één van de grootste en meest complexe migraties. Binnen planning zijn medewerkers overgezet. En er is een hele positieve vibe rondom de nieuwe productiviteitsmogelijkheden van Office365 en MS Teams ontstaan. Ahold Delhaize beschikt door dit programma over een nieuwe werkplek en medewerkers die er klaar voor zijn deze goed en veilig te gebruiken.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Michiel Willemse

Heb je nog een vraag?

Michiel Willemse geeft je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.