Skip to main content

Enschede is een stad en gemeente in Twente, in het oosten van de provincie Overijssel. De gemeente telt bijna 160.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Overijssel en naar inwoneraantal de dertiende gemeente van Nederland.

Zoals vele gemeenten staat Enschede ook voor tal van uitdagingen. Hierbij valt te denken aan de druk om intensievere ketensamenwerking te realiseren aan de ene kant, en meer aandacht voor beveiliging en privacy aan de andere kant. Daarnaast wordt het belang van de gemeentelijke mid-office steeds belangrijker.

Vraag

Eind 2018 heeft de gemeente Enschede Adoptify gevraagd om als adviseur met raad en daad te komen helpen rondom vraagstukken van intensievere ketensamenwerking, beveiliging en privacy, uitnutten van mogelijkheden van Cloud technologie en het optimaal gebruik en beheer van Office 365, SharePoint en MS Teams. De gestelde vragen waren: Op welke manier kunnen we de efficiëntie en dienstverlening binnen de gemeente vergroten door een betere uitwisseling en archivering van data vanuit een mid-office gedachte? Hoe kunnen we de bestaande SharePoint omgeving door ontwikkelen? Hoe kunnen we het beste rekening houden met de uitdaging en kansen van Cloud vs. On-Premise technologie?

Kortom: hoe krijgen wij binnen de gemeente de (ICT)organisatie in zowel beleid en uitvoering klaar voor deze cloud-transitie?

 

Aanpak

Adoptify ondersteunt de gemeente met een divers team van specialisten.  Wij zijn integraal adviseur en dienstverlener.  In co-creatie wordt samen beleid en roadmaps ontwikkelt. Onder de noemer ‘leren door te doen’ zijn kleinschalige proof of concepts ontwikkeld en worden op een agile manier stap voor stap continu kleinschalige verbeteringen doorgevoerd.

Er is in het partnership ook veel aandacht voor coaching van het bestaande ICT-team. Kennisoverdracht en ondersteunen in het zelf kunnen uitvoeren van werkzaamheden is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Het team van Adoptify streeft er dan ook naar om zo veel mogelijk van haar kennis en vaardigheden te delen met en over te brengen aan het team van Breda.

Daarnaast ondersteunen de functioneel en technisch specialisten van Adoptify met roadmap keuzes in Office365, SharePoint en MS Teams en het doorvoeren van complexe changes.

Resultaat

Enschede heeft haar beleid ontwikkeld op cloud technologie en er is een roadmap voor Office 365 ontworpen. De eerste Proof Of Concepts zijn ontwikkeld en een selectie van deze oplossingen is ook organisatie breed in gebruik genomen.

Hierbij heeft Adoptify bij de introductie, on-boarding en adoptie van de nieuwe mogelijkheden de gemeente geadviseerd en begeleid.

Het ICT-team heeft de beschikking over continue ondersteuning in beheer en het doorvoeren van changes. Adoptify zorgt hierbij voor coaching en deelt haar ‘best practices’.

PS: Deze werkzaamheden zijn (geheel/gedeeltelijk) verricht voor onze naamswijziging: onze handelsnaam Salves Business Productivity BV is per 1-5-2019 veranderd in Adoptify Technology BV. 

Jochem van Niel
Jouke Stroosnijder

Heb je nog een vraag?

We geven je graag antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.