Suraj
Panday

Microsoft 365 Lead Consultant | Solution Architect

Achtergrond

Na mijn studie Hogere Informatica (HBO) ben ik in 2006 begonnen als C#.net programmeur. Na een aantal jaren als ontwikkelaar gewerkt te hebben kreeg ik steeds meer interesse in de cloud-transitie van Microsoft.

Ik heb mijzelf de laatste 10 jaren gespecialiseerd op het gebied van Business Productivity met een focus op complexe transitietrajecten en de bijbehorende architectuur.

Als gecertificeerde Scrum Master en ervaren Productowner heb ik ruime ervaring in het bepalen van de juiste requirements en prioriteiten en kan daarmee snel meerwaarde leveren in trajecten bij onze klanten.

Wat mijn meerwaarde versterkt is de business / IT vertaalslag kunnen maken tussen alle lagen van de organisatie. Juist de vertaalslag van de behoefte van de gebruikers naar concrete en werkbare oplossingen die de bedrijfsdoelen versterken is één van mijn sterkte punten.

Ik leg snel verbinding en voel mij net zo thuis bij de opdrachtgever aan tafel, bij de eindgebruiker achter zijn flex-bureau en in de boardroom om de gekozen architectuur aan het bestuur toe te lichten.

Technisch en functioneel heeft het Microsoft 365 platform geen geheimen meer voor mij. Ik ben binnen Adoptify als Lead Consultant het technisch geweten voor het Microsoft 365 en Azure Cloud platform en alles dat met security en governance te maken heeft. Ik ben een groot voorstander van Agile manieren van werken en heb voor Adoptify hier een eigen aanpak voor ontwikkeld. Als Lead Consultant zorg ik voor het borgen van de juiste kennis en ervaring bij onze collega consultants.

Ik volg de laatste Microsoft ontwikkelingen op de voet en neem graag deel aan congressen en bijeenkomsten. Zodoende kan ik onze opdrachtgevers goed adviseren en begeleiden met toekomst vaste keuzes. Ik deel graag mijn kennis en ervaring.

Met veel plezier en trots kijk ik terug op mijn projecten bij o.a. Het Nederlands Loodswezen, Heijmans, CMIS en NIBC bank.

Studie / certificering

  • Information and Communication Technology (HBO)
  • Microsoft Teamwork Administrator Associate
  • MCSE Productivity Solutions Expert
  • MCSA Office 365
  • Professional Scrum Master
  • Solution Architecture Practitioner

Passie

Microsoft 365, SharePoint, Nintex, Security & Azure, Mensen inzicht geven in hun potentieel, zodat ze dingen kunnen doen die ze in eerste instantie als onmogelijk beschouwden.

Rollen die ik graag vervul

Cloud Solution Architect, Security & Governance Expert, Scrum Master, Product Owner en Lead Consultant.

Goed om te weten

Ik hou van reizen naar warme oorden, uit eten gaan, motorrijden, PC gamen, films/series kijken en tijd doorbrengen met mijn gezin. Daarnaast heb ik een grote liefde voor muziek.