Tessa
Berends

Change & adoption / Microsoft 365 Consultant

Achtergrond
Na mijn studie Gedragswetenschappen ben ik begonnen als projectmanager en vervolgens operationeel manager binnen de Retail sector en daarna de zorg. Ik heb me hier vooral beziggehouden met verbeter- en verandertrajecten. Ik zorgde van binnenuit voor het creëren van begrip, kennis en kunde van de medewerkers voor de aankomende veranderingen, zodat zij vol vertrouwen en motivatie met het nieuwe werkproces aan de slag konden.

Ik vind het gaaf om doormiddel van technologie het werkproces slimmer te maken en ik daardoor de mensen op de werkvloer blijer en productiever kan maken. Puzzelen hoe werkprocessen verbeterd kunnen worden doormiddel van Microsoft 365, waarbij het uitgangspunt altijd is dat de medewerker centraal staat en de oplossingen vooral voor hen moeten werken.

Gedurende mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan binnen de zorg en commerciële bedrijven. Deze “inside-information” kan ik tijdens projecten goed in zetten. Ik snap hoe organisaties werken en wat ervoor nodig is om veranderingen op een effectieve manier door te voeren

Passie
De dagelijkse werkzaamheden van medewerkers en afdelingen slimmer en productiever organiseren, waardoor medewerkers vooral kunnen werken aan zaken waarin zij echt waarde kunnen toe voegen. Ik vind het leuk om te mogen adviseren hoe werkprocessen het slimst ingezet kunnen worden. Daarnaast ook in de rol van change en adoptie consultant mee te kunnen denken hoe je die veranderingen het beste naar de werkvloer kan brengen.

Rollen die ik graag vervul
Adoptie en Change Management Consultant, Functioneel MS 365 Consultant, Functioneel MS Teams Consultant, Collaboration Consultant, Project Manager & Adoptie Coördinator.

Goed om te weten
Naast dat ik graag alle processen in mijn leven optimaliseer (van werk tot thuis de vaatwasser inruimen), ga ik graag op avontuur. Zo vind ik het fantastisch om te klimmen of te skiën.