Vidjay
Ramgolam

Microsoft365 Consultant

Achtergrond
Direct na mijn afstuderen aan de Haagse Hogeschool (Communication, Multimedia & Design) ben ik gestart als SharePoint-consultant. Ik heb sinds 2008 veel ervaring opgedaan over de mogelijkheden van SharePoint en andere Microsoft productivity tools zoals met name Teams en Yammer. De afgelopen bijna 15 jaar heb ik als Solution Architect vele intranetten, DMS-oplossingen en werkplek-concepten op basis van MS 365 voor organisaties mogen ontwikkelen.

In mijn projecten heb ik altijd speciale aandacht voor de gebruikers-adoptie en de nieuwe rol van functioneel en technisch beheer. Want zonder goede adoptie en proactief beheer zal een project namelijk nooit slagen.  Daarom borg ik altijd goed het doel en ambitie van de oplossingen die ik realiseer en zorg ik voor een goede balans in gebruiksgemak en beheersbaarheid.

Ik werk bij voorkeur op een agile manier en ben als Solution Architect en MS 365 consultant graag een meewerkend voorman. Van nature coach en begeleid ik de teamleden en deel ik mijn kennis en inzichten.

Studie en certificering
Ik loop graag qua kennis over MS 365 voorop. De technische en functionele ontwikkelingen volg ik als autodidact op de voet. Los van de techniek heb ik speciale aandacht voor de menselijke en bedrijfskundige kant van verandering. Ik ben altijd gericht op procesoptimalisatie en de acceptatie van verandering. Daarom ben ik ook als Prosci Change Management Practitioner en Lean Six Sigma gecertificeerd. Binnenkort rond ik ook mijn Professional Scrum Master (PSM) certificering af.

Passie
Ik volg Microsoft graag op de voet en eigenlijk is 365 een hobby. Ik probeer graag de nieuwste technieken uit op mijn eigen werkomgevingen en wil graag zien hoe de nieuwe functionaliteiten gebruikt kunnen worden.

Rollen die ik graag vervul
Omdat het online platform van 365 een steeds vernieuwende set aan functionaliteiten biedt is het belangrijk om te begrijpen waarom deze functionaliteiten worden aangeboden voordat je nadenkt over een mogelijke implementatie binnen je organisatie.

De rol die ik vervullen is dan ook de rol van een inspirator. Ik inspireer graag organisaties en wil ze graag meenemen In de veranderende wereld van dit platform. Een belangrijk onderdeel is het blijven betrekken van je gebruikersgroepen en deze groepen te bieden waar ze om vragen door hierbij de juiste blokken of modules te selecteren van het platform dat zal afnemen.

En goed om te weten
‘Work hard, play hard!’ Dat is wat ik het liefste doe. Dus als ik werk dan doe ik dat vol overgave en ga ik voor het maximale resultaat. Maar ik spendeer ook graag veel tijd met mijn vrouw, 2 kinderen en overige familie en trek er dan het liefst lekker op uit. We gaan samen geregeld op ontdekkingstocht in binnen- en buitenland.