Willem Woerdeman

Consultant

Als consultant heb ik de mooiste baan die er maar is, omdat mijn twee drijfveren hier beiden in samenkomen. Aan de ene kant mag ik me bezig houden met Microsoft techniek en aan de andere kant kan ik deze kennis inzetten om mensen te helpen. De techniek is een oprechte interesse en durf ik ook wel een hobby te noemen. Op het moment dat ik deze kan inzetten om het leven van mensen makkelijker te maken en echt een bijdrage voor ze te kunnen leveren maakt het een zeer dankbaar beroep.

Achtergrond

Mijn loopbaan in de ICT ben ik begonnen als Microsoft trainer. In de eerste instantie eindgebruikerstrainingen maar al vrij snel ook technische Microsoft trainingen om professionals aan certificeringen te helpen. Deze professionals zochten naast de recent verworven kennis vaak iemand met ervaring bij projecten, waardoor ik de gelegenheid kreeg als consultant aan de slag te gaan op de meest uiteenlopende projecten. Zo heb ik een volledige migratie van een server naar een op maat ontworpen moderne werkplek geleid in de zorgsector, de data her gestructureerd bij een tech scale up en bij een multinational de SharePoint omgeving in leven gehouden en geoptimaliseerd toen de SharePoint beheerder van de één op de andere dag met alle documentatie vertrok.

Rollen die ik graag vervul

Bij voorkeur sta ik in direct contact met de werkvloer. Dat is mijn publiek, dat zijn de mensen die ik bedien. Ik vind het belangrijk goed uit te vragen wat de huidige werkzaamheden en werkprocessen zijn en op basis hiervan de Microsoft technieken toe te kunnen passen waar ze iets aan hebben. Vaak zijn dagelijkse handelingen in een werkstroom te vangen, kunnen verspreid staande data en functies op 1 plek samengebracht worden en lukt het om de medewerkers voldoende kennis te geven dat ze niet alleen hun werk kunnen doen maar benieuwd worden wat er nog meer mogelijk is.

Goed om te weten

Bij iedere Marvel film die uit komt plan ik de eerstvolgende zaterdag hier compleet voor vrij. Verder krijg ik er een kick van om oplossingen te realiseren die volgens het Microsoft forum onmogelijk zijn.

Scroll naar boven