Pre-Sales Consultant Microsoft 365

Vind jij het leuk om klanten enthousiast te maken over de mogelijkheden van Microsoft 365, Azure en de nieuwe manier van (samen)werken? Ben je een ster in technologie vertalen naar toegevoegde waarde voor klanten? Krijg je energie van het verzorgen van product demo’s? Wij maken graag kennis met je! Door onze snelle groei en onze hoge ambitie, waarin wij steeds meer projectaanvragen van klanten ontvangen, willen wij onze commerciële slagkracht graag vergroten.

Direct solliciterenMeer lezen

Wat ga je doen?

Als Microsoft Pre-Sales Consultant inspireer je de klant met o.a. product demo’s en weet je de wensen van de klant om te zetten naar concrete, heldere (project) voorstellen. Je weet goed de operationele en financiële voordelen van anders werken met een modern workplace tastbaar te maken.

Ook help je bij de beantwoording van aanvragen en RFP’s. Met jouw inhoudelijke kennis van Microsoft 365 en commerciële drive speel je een belangrijke rol in projectcalculatie tussen klant en Adoptify. Ter afronding van de pre-sales-fase zorg je voor een goede overdracht naar het projectteam, zodat de wederzijdse verwachtingen juist worden afgestemd en projecten optimaal kunnen starten.

Tijdens de projectfase blijf je betrokken en inspireer je de klant met aanvullende mogelijkheden. Je werkt proactief voorstellen uit. Na afronding van een project informeer je klanten over de nieuwe mogelijkheden die er aan gaan komen, de roadmap van Microsoft en hoe ze kunnen doorontwikkelen en verbeteren.

We maken gebruik van HubSpot als CRM en marketing- / sales automation tool. Jij bent in controle over het presales proces. Op basis van jouw kennis en ervaring zorg je voor een betrouwbaar beeld van de pipeline.

Door onze snelle groei en hoge ambities is standaardisatie van onze dienstverlening van groot belang. Jij jaagt dit aan en optimaliseert het proces.

Wat krijg je van ons?

 1. Vast contract;
 2. Salaris mogelijkheden van €4.000,- tot €6.000,- bruto per maand op basis van jouw ervaring en specialisme;
 3. Aanvullend krijg je een bonus voor behaalde omzet en het behalen van certificaten;
 4. Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Onbeperkt opleidingsbudget (ja écht onbeperkt);
  • 8 studiedagen; 
  • 27 vakantiedagen;
  • Elke kwartaal een HR review met uitbetaling van jouw bonussen en kans op salarisverhoging; 
  • Leaseauto met tankpas of mobiliteitsregeling;
  • Laptop;
  • Netto onkostenvergoeding;
  • Pensioenregeling zonder verplichte werknemersbijdrage;
  • Kennissessies over de laatste trends;
  • Gave teamuitjes, kwartaaldagen, teamweekend in het buitenland, een ski-trip, meerdaags kerstevent (met partners als ze dat leuk vinden), geregelde kantoordagen met collega’s en de vrijmibo op ons clubhuis;
  • Mogelijkheid tot thuiswerken;

En wat nog meer?

 • Projecten doen we bij voorkeur in teamverband en van begin tot eind;
 • Én wat vind je van Barcelona? Omdat werkgeluk veel voor ons betekent, krijg je de mogelijkheid om ieder jaar één maand vanuit Barcelona te werken! Uiteraard geheel verzorgd!

Wie ben jij?

Je bent slim, analytisch, creatief en resultaatgericht. Je kan goed luisteren en overtuigend adviseren. Graag ontwikkel je jezelf en deel je jouw kennis.

Daarnaast herken je je in het volgende:

 • Passie voor productiviteit om het werk slimmer en leuker te maken voor de organisatie en medewerkers;
 • Je bent communicatief vaardig, vindt het belangrijk om kennis te delen en kunt goed samenwerken binnen een (Scrum-)team. Zowel binnen de Chapter als bij de klant;
 • Je begrijpt business processen en bent in staat deze middels visualisatie (of op andere wijze) helder en begrijpelijk inzichtelijk te maken;
 • Je bent in staat een klant te adviseren op het gebied van digitaal samenwerken;
 • Kennis en ervaring met Microsoft 365, Microsoft Office, Teams, SharePoint, OneDrive, Viva, etc.
 • Affiniteit met en enige kennis van security en governance (beleid).
Koffie?

We gaan graag met je in gesprek om jouw ambities en wensen te matchen met onze plannen.

Wil je solliciteren of heb je nog vragen?

Vul dan het formulier hiernaast in!
– Jouke Stroosnijder, Operationeel Directeur.

Direct solliciteren

Nog niet helemaal overtuigd? Lees hier de persoonlijke verhalen van onze Adoptifiers!

Young professional Jos vindt Adoptify “een plek waar je jezelf kunt zijn”

Tijdens zijn studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken groeide de interesse van Jos voor IT. Zo kwam hij via een detacheringsbureau, gericht op deze sector, terecht bij zijn vorige opdrachtgever….

Microsoft 365-consultant Matthew: “Bij Adoptify krijg ik de kans om te doen waar ik energie van krijg”

Na zijn studie Informatiedienstverlening en -management aan de Haagse Hogeschool ging Matthew aan de slag als Microsoft 365-consultant. Toch miste hij bij zijn vorige werkgever het sociale aspect en een…

Adoptie Consultant Tünay: “Elke keer ontdek ik een betere manier om training te geven en mensen te inspireren in verandering”

Na haar studie Bedrijfscommunicatie & Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht ging Tünay Yilmaz aan de slag in de mediawereld. Al snel had ze door dat haar hart toch echt bij…