Informatiemanagement

Breng je data naar de cloud

Jouw data veilig en beheersbaar in de cloud

Je organisatie is al overgestapt op Microsoft 365, maar je bedrijfsdata bevindt zich nog verspreid over fysieke servers en netwerkschijven. Zonde, want zo laat je een hoop voordelen en mogelijkheden van Microsoft 365 onbenut. De eerste stap naar beter vindbare en beheersbare informatie is het overzetten van je data naar de cloud. 

Bij datamigratie naar de cloud adviseren wij om de data eerst op te schonen. Dit is ook het perfecte moment om de regels van je data- en informatiebeleid aan te scherpen. Zo weet je zeker dat jouw informatiebeleid straks niet alleen past bij de ambities van je organisatie, maar ook voldoet aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving, zoals AVG, NEN, ISO, BIO, NIS en de Archiefwet.  

Onze experts helpen je graag bij het overzetten van jouw bedrijfsinformatie naar SharePoint, Teams en/of OneDrive door het: 

analyseren en opschonen van je brondata;

uitwerken en uitvoeren van een passende migratiestrategie;

maken van de juiste keuzes voor je informatiebeleid;

meer en beter gebruikmaken van de tools die Microsoft biedt.

Wil jij je data naar de cloud brengen en Microsoft 365 beter benutten? 

Gebruiksvriendelijk en toekomstgericht datamanagement

Door toegenomen beveiligingsrisico’s in de cloud, vindt er in het toegangsbeleid en informatiemanagement van Microsoft een verschuiving plaats van ‘open tenzij’ naar ‘zero trust’. Dat wil zeggen dat een medewerker in plaats van overal bij te kunnen, alleen nog toegang krijgt tot die informatie die nodig is om werkzaamheden goed uit te voeren. 

Microsoft biedt diverse tools waarmee je je bedrijfsinformatie in de cloud goed beschermt en op een logische manier ordent, bijvoorbeeld Purview (gegevensbeheer), Data Loss Prevention (gegevensverlies voorkomen), Azure Information Protection (identificatie en bescherming van gevoelige informatie), Syntex (documentverwerking) en Entra (identiteits- en toegangsbeheer). Wij helpen je om met deze tools je bedrijfsinformatie op een gebruiksvriendelijke, veilige en beheersbare manier in de cloud te zetten. En toekomstgericht te maken, zodat je organisatie straks ook optimaal profiteert van innovaties als AI en Copilot.  

Samen naar een nieuwe manier van werken

Met onze bewezen aanpak voor informatiemanagement en datamigratie zorgen wij voor een vlekkeloze overgang van jouw data naar de cloud, met oog voor techniek, organisatie en adoptie. Geen ‘one size fits all’-benadering maar een aanpak op maat voor elke afdeling en elk team.  

Daarbij doen we meer dan bestanden overzetten naar de cloud. Eerst schonen we samen met de gebruikers verouderde data en dubbele bestanden op en richten we de nieuwe Microsoft 365-tenant op een slimme manier in. Daarna zetten we de databestanden geautomatiseerd over. En we helpen elke afdeling om de nieuwe manier van digitaal samenwerken te omarmen met een gericht adoptieprogramma.  

Deze klanten gingen jou voor

Logo woningcorporatie Woonzorg Nederland

Medewerkers van Woonzorg Nederland werken efficiënter en flexibeler samen in nieuwe Teams-omgeving

Succesvolle spoedmigratie van verouderd DMS naar SharePoint Online voor internationaal infrabedrijf

Logo Gemeente Den Haag

Eén van de grootste gemeenten van Nederland voldoet aan de eisen van dataclassificatie met Microsoft Purview Information Protection

Wil je ook je data gebruiksvriendelijk, veilig en beheersbaar naar de cloud brengen?

Onze experts helpen je graag bij het overzetten van jouw bedrijfsinformatie naar SharePoint, Teams en/of OneDrive.

Scroll naar boven