Security Assessment Microsoft 365

Ontdek het digitale potentieel van jouw organisatie

Hoe veilig is jouw moderne werkplek ingericht?

Een veilige digitale werkplek inrichten is een complexe taak die continue aandacht en zorgvuldigheid vraagt. Alleen dan kun je een optimaal beveiligde omgeving bieden waarin applicaties, de identiteit van medewerkers, de gebruikte devices en de data maximaal beschermd zijn. Hoe staat het met de veiligheid van de moderne werkplekken binnen jouw organisatie? 

Microsoft biedt heel veel tools en mogelijkheden om de beveiliging van Microsoft 365 goed in te regelen. Het Security Assessment van Adoptify helpt je hierbij door snel een objectief en volledig beeld te geven van hoe goed en veilig jouw Microsoft 365 platform is ingericht en hoe je eventuele kwetsbaarheden kunt verhelpen. Binnen 3 dagen beoordeelt één van onze specialisten de configuratie en governance van jouw Microsoft 365-tenant. Zo heb je snel zekerheid over de veiligheid van je data en voorkom je onaangename verrassingen. 

Zero-Trust principes van Microsoft als basis 

Het Microsoft 365 Security Assessment van Adoptify is gebaseerd op de ‘Zero Trust’-aanpak zoals Microsoft die toepast en de bijbehorende best practices: 

  1. Verifieer expliciet. Authenticatie vindt altijd plaats op basis van datapunten. Denk aan identiteit van de gebruiker, status van het device, service of workload, dataclassificatie en mogelijke afwijkingen. 
  2. Toegang op basis van least-privilege (minimum viable access). Data en productiviteit van gebruikers baseren we op het verlenen van voldoende toegang tot de juiste segmenten en alleen op het juiste moment.  
  3. Het gaat een keer verkeerd. Segmenttoegang, end-to-end encryptie en gebruik van analyses helpen de impact van inbreuken te minimaliseren en de verdediging tegen bedreigingen te verbeteren. 

Assessment, rapportage en advies in 4 stappen

Het Microsoft 365 Security Assessment bestaat uit vier stappen en geeft een beeld van hoe de Security Baseline voor jouw organisatie eruitziet. Ook brengen we in kaart welke kwetsbaarheden en verbetermogelijkheden er zijn:  

  • Kennismakingsgesprek; 
  • Uitvoeren van de securityscan; 
  • Presentatie van de resultaten; 
  • Rapportage en securityadvies. 

Het assessment zal in ca. 3 dagen worden uitgevoerd. De normale doorlooptijd is ca. 10 werkdagen.  

Wil jij inzicht in de Security Baseline voor jouw organisatie en concrete aanbevelingen hoe deze verder te optimaliseren? 

Vraag de Security Assessment hier aan!

Scroll naar boven