Out-of-the-box oplossing

Sociaal Intranet

Voor en door medewerkers

Zo wordt je intranet wél gebruikt door je medewerkers

Jouw Microsoft 365 platform biedt alles om direct een modern en sociaal intranet te realiseren. De manier van digitaal samenwerken, kennisdelen en communiceren te verbeteren. En je medewerkers meer dan ooit te verbinden met elkaar en met je organisatie.

Het sociaal intranet is dé plek voor alle informatie, om projectmatig samen te werken en voor veelvoorkomende handelingen zoals aanvragen en goedkeuringen. Makkelijk te vinden contactgegevens, nieuws, handboeken, mededelingen en templates mogen niet ontbreken. Geen top-down en ‘command en control’ communicatie, maar juist ruimte voor sociaal relevante informatie, interactie en dialoog.

Wil je jouw intranet moderniseren en echt sociaal te maken? Wij helpen je graag met een aanpak ‘voor en door medewerkers’: we ontwerpen het intranet samen, voorzien het samen van relevante content en voeren samen de reactie. Zo creëer je draagvlak, gaat het sociaal intranet echt leven en wordt het door je medewerkers omarmd en gebruikt.

Stap voor stap of alles in één keer geregeld

Snel aan de slag met het sociaal intranet? Dankzij onze stapsgewijze aanpak beschik je direct vanaf de eerste module over een werkend intranet. Daarna bouwen we het samen in eenvoudige stappen verder uit.

Stap 1. Minimal Viable Product (MVP): we richten het intranet technisch zo in dat het voldoet aan alle basisvoorwaarden en direct gebruikt kan worden.

Stap 2. Optimale employee experience met Viva Connections: alle apps voor jouw medewerkers geïntegreerd in jouw intranet

Stap 3. Sociaal platform. Maak je intranet sociaal met Viva Engage: het sociale platform dat maximale verbinding van alle medewerkers borgt.

Stap 4. Datamigratie: verzamel alle bestaande data en zet het over naar de juiste nieuwe plek.

Stap 5. Contenttraining en gebruikersintroductie: train je redacteuren en laat je medewerkers kennismaken met het intranet.

Stap 6. Doorontwikkeling: analyseer het gebruik per kwartaal en bepaal de verbetermogelijkheden.

Van tevoren vertellen we je precies wat je per stap kunt verwachten. Zo krijg jij een sociaal intranet zonder verrassingen achteraf. En zonder extra licentiekosten, want alles wat je nodig hebt voor een state-of-the-art intranet zit al in je Microsoft 365 abonnement.

Je collega’s nog overtuigen?

Social Intranet Quick Benchmark

Hoe goed scoort jouw intranet? Hoe belangrijk en nuttig is een upgrade van het intranet? Met de Sociaal Intranet Quick Benchmark van Adoptify krijg je snel inzicht in het verbeterpotentieel van je huidige intranet en wat het je organisatie kan opleveren.

Inspiratiesessie Sociaal Intranet

Eerst samen met je collega’s het belang, de urgentie en de impact van jullie sociaal intranet verkennen? Vraag een Inspiratiesessie Sociaal Intranet aan. In één dagdeel inspireren onze experts jullie, bespreken we de mogelijke werkwijzen en geven we jullie concreet advies over de best passende aanpak om een intranet in te richten dat echt leeft bij alle medewerkers.

Adoptie consultant

Deze klanten gingen jou voor

Logo Nedasco verzekeringen

Serviceprovider Nedasco implementeert slim modern intranet met SharePoint Online

SharePoint Online: fundament voor het sociaal intranet bij de gemeente Heemskerk

Een sociaal intranet in Microsoft 365 dat echt leeft en wordt gebruikt door je medewerkers?

We denken graag met je mee!

Scroll naar boven