Bart Spruijt

Consultant

Na mijn studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO) heb ik 14+ jaar werkervaring waarvan 7 jaar beleid en organisatie advies binnen de publieke sector en ruim 7 jaar IT consultancy. Mijn interesse en specialisatie richt zich op proces en communicatie optimalisatie met behulp van SharePoint en Office 365. Als Office 365 en SharePoint consultant ben ik bij een flink aantal organisaties in uiteenlopende branches verantwoordelijk geweest voor het gehele implementatietraject, zowel op technisch, functioneel en strategisch vlak.

Kennis en expertise

Tot mijn expertisegebieden behoren onder andere het analyseren van processen en requirements binnen organisaties, het maken van de vertaalslag naar architectuurontwerpen en het opstellen van functionele ontwerpen. Vervolgens breng ik deze in de praktijk door de oplossing daadwerkelijk in de klantomgeving op te zetten. Ik krijg energie van het in kaart brengen van de behoeftes van klanten en het vertalen van bedrijfsprocessen naar pragmatische oplossingen binnen Office 365. Dit met als doel de organisatie productiever te laten werken en daarbij effectiviteit, stabiliteit en gebruikersgenot te vergroten. 

Design en look & feel van de nieuwe omgeving vind ik super belangrijk. Regelmatig zoek ik de maximale mogelijkheden op van SharePoint om waanzinnig mooie portalen en sites te ontwikkelen met standaard out-of-the-box mogelijkheden. 

Projecten waar ik trots op ben

Met veel trots en plezier kijk ik terug op projecten bij o.a. Cogas energie bedrijf, Van Oord, Ahold Delhaize, QSN, De Kindertelefoon, Gemeente Breda, Coolworld Rentals, Woonwijze, Betonvereniging, Blacktrace en World M&A Alliance en Altena Group. Bij al deze organisaties hebben we op basis van SharePoint een nieuwe manier van werken en communiceren gerealiseerd. 

Passie

Met veel passie volg ik de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft 365, SharePoint, Teams en recent Viva, zodat ik deze vervolgens in projecten snel en doeltreffend toe kan passen en rekening kan houden met een toekomstbestendige oplossing.

Werken volgens ‘Best Practices’ vind ik erg belangrijk. Niet zelf het wiel uitvinden en met trial and error stapje voor stapje tot een oplossing komen. Ik zet liever een oplossing neer die direct goed is en werk daarbij met gedocumenteerde en beschikbare best practices kennis van Microsoft. Ik overzie het complete plaatje van Office 365 en pas de oplossingen toe op basis van best practices om verhoogde waarde aan de processen toe te kennen. 

Praktische knowhow bij eindgebruikers zie ik als een belangrijke fundering voor een bedrijfsbrede adoptie. Ik heb veel ervaring en plezier in het geven van trainingen omtrent Office 365 en SharePoint. Ik krijg regelmatig complimenten over de wijze van training geven en het overbrengen van enthousiasme. 

Goed om te weten

Je kan me echt alles vragen over VISSEN,… ik daag je zelfs uit! Ik heb honderden spannende verhalen paraat voor als er eens een stilte valt op de werkvloer.  

Scroll naar boven