Jochem van Niel

Jochem van Niel

Lead consultant

Ik ben een ervaren technisch en functioneel Microsoft 365 consultant met een specialisme in MS Teams, SharePoint, Viva, migratie, security, governance en solution design. Al meer dan 20 jaar heb ik ervaring in advies, realisatie en beheer van complexe Microsoft 365 omgevingen. De laatste jaren heb ik me voornamelijk gespecialiseerd in cloud gebaseerde Microsoft 365, SharePoint en Microsoft Teams omgevingen in combinatie met Microsoft Viva en OneDive.

Achtergrond

Door mijn interesse in business processen en mijn Economie Opleiding (HBO) kan ik informatie architecturen snel doorgronden. Ik heb ruime ervaring met identity management, security en inrichten van de governance zoals conditional access, autorisatie en authenticatie met Azure Active Directory. Ook heb ik veel ervaring met data-migratie-tools zoals ShareGate en AvePoint en vind ik het interessant om complexe powershell scripts te schrijven en te werken met workflow-tools zoals Nintex en Power Automate.

Als Lead Consultant zorg ik dat mijn kennis up to date is en deel ik mijn ervaring via trainingen en coaching aan teamleden. Alle ontwikkelingen van Microsoft volg ik nauwkeurig op de voet. Daarnaast schrijf ik geregeld blogs.

Kennis en ervaring

Ik heb verschillende rollen vervuld in een grote diversiteit aan omgevingen. Zo heb ik bij verschillende gemeenten als Lead Engineer interessante projecten vorm gegeven met de migratie van on-premises en inzet van Microsoft 365. Een ander groots project was de Universiteit van Amsterdam. We hebben hier een veilige en goed beheersbare omgeving gecreëerd voor 45.000 studenten en 5.000 medewerkers op basis van de Microsoft Education Tenant en inzet van Microsoft SharePoint, OneDrive en MS Teams. Binnen dit project hebben we 14 PetaByte (PB) aan data overgezet naar de nieuw ontworpen Microsoft 365 omgeving.

Goed om te weten

Ik reis graag en vind autorijden een soort van ontspanning. In mijn vrije tijd speel ik tennis en kijk ik graag voetbal (Go Ahead Eagles), de derde helft sla ik bijna nooit over. In de winter ga ik het liefst meerdere keren met vrienden en collega’s skiën.    

Scroll naar boven