Microsoft 365

Copilot Kickstart

Is jouw organisatie klaar voor Copilot voor Microsoft 365?

Hoe geweldig zou het zijn als je de productiviteit binnen je bedrijf tot wel 70% kunt verhogen? Met Copilot voor Microsoft 365 is dat mogelijk! Maar waar begin je? AI heeft een razendsnelle vlucht naar voren genomen. Voor veel organisaties is dit het juiste moment om in te stappen en te begrijpen wat de mogelijke impact kan zijn. Nu maar ook in de toekomst. Welke voordelen biedt Copilot aan jouw medewerkers? Wat is de invloed op de dienstverlening, en waar moet je als organisatie nog meer rekening mee houden? Ons advies is om klein te beginnen en geleidelijk meer medewerkers toegang te geven. Zo zorg je ervoor dat (onwetende) eindgebruikers goed beschermd zijn tegen de risico’s en valkuilen van AI.

Met het Microsoft 365 Copilot Kickstart Programma van Adoptify bieden we een op maat gemaakte pilot die perfect is afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie, en dat al vanaf 10 licenties. Het programma van 10 weken is ontworpen om inzicht te verwerven, te experimenteren, te leren en te onderzoeken hoe de randvoorwaarden voor effectief en veilig gebruik binnen jouw organisatie kunnen worden ingeregeld.

Kickstart programma

Ontdek efficiënt en veilig werken met Copilot voor Microsoft 365

Week 1: Introductie

We duiken in jouw specifieke wensen en hoe Copilot voor Microsoft 365 daaraan kan voldoen. Samen identificeren we de gebruikers, met de focus op een kleine, maar krachtige groep van testgebruikers. Deze aanpak zorgt ervoor dat we snel en effectief kunnen leren en dit meenemen in de verdere uitrol binnen jouw organisatie. Ook bepalen we samen hoe succes eruit ziet. Hierbij kijken we naar: waarde voor de organisatie, waarde voor dienstverlening, techniek, data, privacy en juridisch en ethiek.

Week 2-3: Onboarden

We zorgen allereerst dat voor de geselecteerde groep gebruikers de digitale werkplek zo optimaal mogelijk is ingericht. Hierbij maken we weloverwogen keuzes over welke data al dan niet geïndexeerd en toegankelijk is, kijken we naar hoe security en beleid zijn ingericht en bepalen we of web content wel of niet wordt toegestaan.

We inspireren de geselecteerde gebruikers over wat er mogelijk is en zetten aan tot het identificeren van scenario’s in het dagelijkse werk waar Copilot voor Microsoft 365 kan helpen productiever te zijn, sneller taken af te handelen, kwaliteit te verbeteren of creatie kan versnellen.

Vervolgens gaan we direct over tot een “prompt”-training, waarbij we de juiste vraagstelling behandelen voor het analyseren van informatie of het genereren van content. Daarnaast creëren we bewustzijn bij de gebruiker over veilig omgaan met data in Copilot en benadrukken we eventuele (ethische) kaders die van belang zijn.

Week 2 tot 10: Continu leren

Uit onze ervaring blijkt dat enkel een training niet voldoende is; door het dagelijks toepassen zul je pas echt de voordelen van Copilot voor Microsoft 365 ervaren. Gedurende 8 weken voorzien we jouw gebruikers continu van tips & tricks, inzichten van andere medewerkers en laten we nieuwe mogelijkheden zien. We bouwen een constante dialoog op met jouw gebruikers om te begrijpen waar ze waarde zien en tegen welke uitdagingen ze aanlopen. Dit is cruciaal voor de evaluatie en het bepalen van de bredere impact op jouw organisatie.

Belangrijk in deze fase is ook dat we gaan meten hoe Copilot in jouw organisatie gebruikt wordt door de testgebruikers. Om hiervan te leren, te bepalen waar tijdwinst, productiviteitswinst en/of kostenbesparingen te behalen zijn.

Tot slot: in deze weken creëren we ook mogelijkheden voor jou als beslisser om te leren van andere organisaties tijdens een aantal informele bijeenkomsten.

Week 10: Advies

Op basis van welke overwegingen besluit je om Copilot voor Microsoft 365 verder uit te rollen? Ga je door, stop je (tijdelijk), en als je doorgaat, betreft het dan alle gebruikers in jouw organisatie of specifieke groepen?

Ook nemen we opnieuw het afwegingskader voor besluitvorming door. Hierbij kijken we samen naar de impact op:

  1. De huidige digitale werkomgeving en de toegang tot jouw databeheer.
  2. Jullie recente inzichten met betrekking tot privacy en andere juridische vraagstukken, waarbij we ook kijken naar mogelijke richtlijnen van relevante instanties.
  3. Ethiek: We bespreken de kaders waarbinnen jullie dit verantwoord willen aanbieden, inclusief aspecten zoals inclusiviteit, transparantie en de verantwoordelijkheden van zowel de organisatie als de medewerker.

Investering

Sinds begin 2024 is Copilot voor Microsoft 365 voor iedere organisatie beschikbaar. In de aanloop naar de release gingen enkele organisaties in 2023 al met Copilot voor Microsoft 365 aan de slag in het Early Access Program. Adoptify is als programmamaker betrokken bij één van de grootste gemeente in Nederland. De specialisten van Adoptify inspireren en delen hun ervaring graag in het Microsoft 365 Copilot Kickstart programma van Adoptify.

De vaste investering voor deelname aan dit intensieve begeleidingsprogramma van 10 weken met 10 gebruikers bedraagt €4.500 (exclusief BTW) per organisatie.

Zet de eerste stappen met Copilot voor Microsoft 365

Scroll naar boven