Matthew Hoogendijk

ConsultantBusiness Development Manager

Ik loop graag op het scheidingsvlak tussen de techniek en de gebruiker. Ik weet snel de behoefte van de gebruiker te analyseren en deze te vertalen naar IT-oplossingen. Verder vind ik snel mijn plaats binnen elk team omdat ik een open, sociaal en makkelijk te benaderen persoon ben. Binnen de retail heb ik op jonge leeftijd meerdere jaren een leidinggevende functie bekleed. Door deze ervaring ben ik goed in het aansturen van teams, zodat zij op een efficiënte manier te werk gaan waarbij kwaliteit leveren hoog in het vaandel staat. 

Achtergrond

In het eerste jaar van mijn studie informatiedienstverlening en -management (informatiekunde) ben ik in aanraking gekomen met SharePoint. Vanaf dat moment zag ik het potentieel van SharePoint en wist ik zeker dat ik me hierin wilde specialiseren. Mijn informatiekunde achtergrond komt hierbij goed van pas, omdat ik als geen ander weet hoe je informatie moet ontsluiten (vindbaar maken). Op dit moment heb ik 4 jaar ervaring met SharePoint, waarbij ik vooral gewerkt heb bij grote organisaties zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijkswaterstaat en Aegon.

Zo’n twee jaar geleden zijn veel organisaties naar Microsoft 365 overgestapt. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat dit een Cloud based platform is waar iedereen op elk moment vanaf elke plek kan werken. Voor zowel SharePoint als Microsoft 365 kan ik meerdere functionele rollen vervullen waarbij ontwerp, doorontwikkeling, ondersteuning, advisering en trainingen geven de belangrijkste werkzaamheden zijn. 

Kwaliteiten 

Kwaliteiten die mij kenmerken zijn het tonen van initiatief en het zijn van een echte doorpakker. Het analyseren van problemen behoort ook tot één van mijn kernkwaliteiten, doordat ik beschik over voldoende analytisch vermogen en het overzicht kan behouden. Ik ben altijd gefocust op het einddoel en houd van structuur. 

Passie

Binnen organisaties zijn er nog ontzettend veel stappen te maken op het gebied van samenwerken en daarbij ook productiviteit. Het bewerkstellingen van een verhoogde samenwerking en productiviteit geeft mij enorm veel energie. Door mijn sterk analytisch vermogen ben ik in staat om diep in processen te duiken en deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Door gebruik te maken van Microsoft technologie in combinatie met mijn kennis en ervaring is dit te realiseren. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om in een leiderschapsrol samen met een team iets succesvol af te ronden. 

Goed om te weten

In mijn vrije tijd ben ik fervent sportliefhebber. Zo ben ik geregeld te vinden in de sportschool en boks ik graag. Ook sta ik elk jaar op de lange latten op een piste in Frankrijk of Oostenrijk. Daarnaast ben ik het liefst elke vakantie te vinden in het buitenland om daar te genieten van de cultuur en de plaatselijke versnaperingen natuurlijk! 

Scroll naar boven