Sven van den Ing

Consultant

Graag ben ik bruggenbouwer tussen techniek, business, beleid, functionaliteit en gebruik. Ik zie daarbij de techniek altijd als middel en nooit als doel op zich.  

Als consultant heb ik organisatiesensitiviteit en zoek ik altijd de samenwerking op binnen het team en buiten het project. Ik ben niet bang om de leiding te nemen en heb daarbij goed gevoel voor besluitvorming. Ik ben analytisch en planmatig. Als Solution Architect volg ik graag de standaard van ‘Microsoft best practices’ en vind ik het leuk om tot creatieve oplossingen te komen. 

Achtergrond

Tijdens mijn loopbaan als technisch en functioneel IT consultant heb ik de afgelopen (bijna) 15 jaar het IT domein flink zien veranderen.  Ik heb vele organisaties van groot tot klein mogen bijstaan in hun migratie van on-prem naar de Microsoft-cloud. Uit de praktijk weet ik dat dit voor zowel IT/beheer, de business en ook de eindgebruikers grote impact heeft.  

Ik heb het carrière-pad doorlopen van uitvoerend servicedesk medewerker, naar functioneel en technisch beheerder, naar full-stack Microsoft 365 en Teams consultant en tegenwoordig steeds meer een rol als adviserend consultant, Scrum Master en Programma Manager.  

De groei van technisch naar functioneel en adviserend consultant komt mede tot stand doordat ik naast mijn werk de Hbo-opleiding Business IT en Management aan de Hogeschool van Utrecht volg. Op dit moment ben ik bezig met het 3de jaar van deze deeltijdstudie. Vanuit persoonlijke nieuwsgierigheid en ambitie ontwikkel ik mijzelf graag en bij elk vak leer ik zaken die toepasbaar zijn binnen mijn werk als consultant. Dit maakt het voor mij leuk en praktisch om te leren. 

Ambitie

Ik ken de vele kansen die het Microsoft-platform biedt voor zowel de techniek, de beheersbaarheid als ook het gebruiksgemak dat ontstaat door gebruik te maken van Azure en Microsoft 365. Mijn ambitie is organisaties wegwijs maken in hun Microsoft-cloud-transitie en hen met raad en daad bijstaan in de digitale transformatie, het realiseren van nieuwe werkplekconcepten en ze te behoeden voor risico’s en valkuilen. Graag ben ik als solution architect betrokken bij het bedenken van nieuwe manieren van werken met SharePoint, Viva en Teams en zorg ik als change-agent voor de adoptie en training van de mogelijkheden voor de gebruikers. 

Goed om te weten

Vanuit mijn nieuwsgierigheid blijf ik graag up to date over nieuwe technieken en mogelijkheden. Ik bezoek graag congressen en lees veel blogs of YouTube video’s. Privé vind ik het leuk om op te trekken met mijn vrouw en kind, ben ik graag bezig met sporten en reizen. Verder lees ik graag een goed boek en ben ik op pad met mijn vrienden.

Scroll naar boven