Werken vanuit Barcelona? Jeltje deelt haar ervaringen!

Door het vele thuiswerken tijdens de coronapandemie gingen alle dagen op elkaar lijken. Vaak werkte ik toch nog wat laatste mailtjes weg en ongemerkt ging de laptop steeds iets later uit. Mijn behoefte naar afwisseling en connectie werd steeds groter. Dus toen binnen Adoptify werd aangekondigd dat alle consultants de kans kregen om een maand vanuit Barcelona te werken, greep ik die met beide handen aan.

Mijn opdrachtgever vanuit Adoptify was enthousiast en ging snel akkoord met mijn plan. Na een definitieve goedkeuring kon alles in werking worden gezet met Sweet Spot Abroad, onze partner die de reis regelde. Twee maanden later was het zover: mijn workation kon beginnen!

Direct genieten

Op een vrijdagmiddag startte voor mij het avontuur. Aangekomen op het vliegveld in Barcelona, stond Joost van Sweet Spot Abroad mij en de andere deelnemers al op te wachten. Voordat we de stad in gingen, werden we eerst met een taxi naar een villa in de Spaanse Cava-regio gebracht.

De villa stond op een prachtig landgoed, gelegen in de bergen. Het was 25 graden, de zon scheen volop en we werden ontvangen met een heerlijk koud glas cava. Geen slecht begin van het weekend…. We eindigden de dag met een diner op een Spaans tijdstip en ondertussen deden we spelletjes om elkaar beter te leren kennen.

Naast werken is er uitgebreid aandacht voor ontwikkelen

Tijdens deze maand in Barcelona volgde ik samen met andere professionals een ontwikkelprogramma. De volgende ochtend stond dan ook de eerste training van het Future Leaders-programma op de planning. We hebben het gehad over wat het betekent om een leider te zijn en wat het belang is van emotionele intelligentie bij het aansturen van mensen.

Helemaal tot rust gekomen in de bergachtige omgeving, vertrokken we weer richting Barcelona. Aangekomen in de stad kregen we de sleutels van onze appartementen. Mijn appartement deelde ik met een groepsgenoot, wel zo gezellig! ’s Avonds zijn we direct samen de stad gaan verkennen en hebben we heerlijk tapas gegeten.

Remote werkplek met uitzicht op de Sagrada Familia

Die maandagochtend gingen we voor het eerst naar onze cowork-locatie. We werden ontvangen door iemand van Sweet Spot Abroad die ons een rondleiding gaf door het gebouw. De locatie had vaste werkplekken voor ons, ruimtes waar je kon videovergaderen, een gezellige zithoek en twee fantastische dakterrassen met uitzicht op de Sagrada Familia. Hier werken allerlei internationale professionals, waardoor je dus mensen van verschillende bedrijven uit allerlei landen spreekt. Supergoed voor je netwerk!

Vanaf mijn werkplek kon ik mijn werk net zo doen als vanuit huis. Alle overleggen waren nog digitaal en ook de trainingen die ik gaf, waren prima op afstand te doen. Verder was het op de locatie erg rustig, waardoor ik me goed kon concentreren. Toch was er de gezelligheid bij de koffieautomaat en lunchten we samen met de groep. Sweet Spot organiseerde Lunch & Share-sessies, waarin iedereen over zijn of haar werk vertelde. Een leuke manier van netwerken en nieuwe dingen te leren naast de trainingen.

Een fijne werk-privébalans door dit avontuur

Naast zakelijke activiteiten organiseerde Sweet Spot ook elk weekend een informele activiteit om de stad te ontdekken en elkaar beter te leren kennen. Zo was er een hike naar een wijnboerderij, hadden we een BBQ op ons dakterras, gingen we met de hele groep naar een kustplaats om daar te beachvolleyballen en bekeken we de zonsondergang vanaf Bunkers del Carmel, het mooiste uitzichtpunt van de stad.

Mijn tijd in Barcelona vloog voorbij. Het is fantastisch om na een werkdag je laptop dicht te klappen en de stad te verkennen, naar het strand te gaan of een terrasje te pakken. Deze combinatie zorgde voor een hele fijne werk-privébalans die ik in Nederland probeer vast te houden.

Ik kijk in elk geval met onwijs veel plezier terug op dit avontuur!

Jeltje werkt vanuit Barcelona een maand

Een maand werken vanuit Barcelona? Het kan!

Omdat werkgeluk veel voor ons betekent, krijg je de mogelijkheid om ieder jaar één maand vanuit Barcelona te werken! Uiteraard geheel verzorgd! Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarin je jouw wensen en ambities kwijt kunt? Kijk dan snel bij onze vacatures en plan een kennismaking in!

Scroll naar boven